woensdag 22 februari 2017

Ijsbaan nuenen

De mooiste ijsbaan ter wereld ligt natuurlijk gewoon in Nuenen. Bedankt oud prinsen en vrijiliggers! Het klinkt vreem maar het winterse weer werkt te veel tegen.


Een van de boosdoeners is de sneeuw die op het ijs ligt. Helaas moeten de schaatsers in spe nog even wachten voordat het zo ver is. Het was druk, zaterdagmiddag op de ijsbaan van Nuenen.

De burgemeester opende hem. Na een aanloop van aarzeling is de schaatsbaan toch open gegaan voor een geschatte dagen. Oud carnavalsprinsen zorgen voor een fraaie ijsbaan in Nuenen. De openingstijden van alle vestigingen van Ijsbaan in Nuenen vindt u op Openingstijden. De meest volledige site met ruim 66.


Voor Android klik hier: Android. Kijk ook eens op ons kanaal. Heeft u nieuws en wilt u dit met de LON en geheel Nuenen delen? Laat het ons dan gerust weten.

Wie weet wordt uw onderwerp gekozen voor een van onze uitzendingen! Goed nieuws voor alle schaatsliefhebbers. Afgelopen week heeft het flink gevroren en dus kan er weer op veel plaatsen worden geschaatst.


Ook in Nuenen is er afgelopen week weer hard gewerkt aan de aanleg van de ijsbaan tegenover molen. Ijsbaan Nuenen op Telefoonboek. De ijsbaan aan de Broekdijk in Nuenen gaat dit jaar waarschijnlijk niet meer open. Bekijk alle telefoonnummers, adresgegevens en beoordelingen van bedrijven.


Afgelopen winter is de ijsbaan machinaal volledig tot op de leembodem leeggeschraapt. Dit verslag betreft excursies: door de schrijver op juni en door de Floristische Werkgroep van de KNNV afd. Eindhoven op augustus. Bekijk het actuele schaatsweerbericht voor Nuenen.


Nuenen was in de 14e en 15e eeuw een hertogsdorp wat betekende dat de hertog er rechtstreekse invloed had. Ten noorden van Nuenen vindt u in het open landschap de molen welke vernoemd is naar het gebied waarin hij staat. IJsbaan aan de Broekdijk.


Onder het kopje contact vindt u meer informatie en de openingstijden. Vandaag is er weer hard gewerkt op de ijsbaan. De lichtmasten staan er klaar, en laten prachtige buitenbaan zien. Hopelijk blijft het flink vriezen zodat het ijs ook in binnen gedeelte dik genoeg om te grote mensenmassa aan te kunnen.


Als alles mee zit zou de ijsbaan zaterdag open kunnen gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.