vrijdag 17 februari 2017

De roerdomp

De roerdomp (Botaurus stellaris) is een reigerachtige vogel (familie Ardeidae) die door zijn perfecte bruine schutkleur in het rietland niet opvalt. Deze vogel is een uiterst schaarse broedvogel in de Lage Landen. Een vliegende roerdomp trekt zijn nek in naar zijn romp, net zoals de blauwe reiger dat doet.


Iemand vraagt een herder waar hij zijn koeien het liefst laat grazen. De herder antwoord dat dat ergens is waar het gras niet te vet en niet te schraal is.

De herder vertelt dat de roerdomp en de hop vroeger ook herders waren. De roerdomp hoedde zijn kudde in het vette gras met volop bloemen, de koeien worden wild. De Roerdomp is een gezellige, levendige groepsaccommodatie voor groepen van tot 3personen. Boek nu één van onze groepsaccommodaties in Brabant. Hiermee kunnen we een betere service bieden naar onze patiënten en tevens de werkdruk bij de centrumassistentes verminderen.


Klik hier voor de telefoonnummers . Kinderparadijs in het bos Jeugdherberg De Roerdomp ligt midden in een bos en is omgeven door een kinderboerderij, een speeltuin en sportvelden.

Via een leuke boswandeling kom je terecht in het domein van Bokrijk en stap je terug in de tijd. De jeugdherberg is een aanrader voor . Hoewel de roerdomp niet zo groot is als de verwante blauwe reiger, is ook de roerdomp een forse. Het recreatiegebied Rottemeren heeft goede fiets-, wandel- en vaarroutes en u kunt ook heerlijk ontspannen en genieten van de rust en de ruimte.


Wij hebben een heerlijk terras, waarvan een deel overdekt en . De beste leerplek voor praktijk hotel, restaurant en keuken. De Roerdomp maakt deel uit van de Hotelschool Hasselt, maar voelt helemaal niet als een school aan. Enkel de groepen leerlingen . De roerdomp is wat kleiner dan de blauwe reiger en heeft een geelbruin gestreept verenkleed.


Rekt de roerdomp zich uit tussen de rietstengels dan gaat hij er geheel in op, zo goed is zijn schutkleur. In het riet zoekt de roerdomp naar vissen, kikkers en insecten. Zijn nest lijkt op een platform vlak boven het riet. Jouw gezondheid is onze zorg. Welkom bij Alphega apotheek de Roerdomp.


Wilt u ons helpen onze kwaliteit te testen?

Meldt u dan aan als mystery bezoeker van de apotheek! Apotheek de Roerdomp , Alphega apotheek, doet mee aan een aantal onderzoeken naar de. Bij restaurant de Roerdomp in Zevenhuizen eten?


Bokrijk ligt in het hartje van de provincie Limburg, tussen Hasselt en Genk. Je wordt er heel vriendelijk onthaald door de uitbater. Meer informatie over Huisartspraktijk De Roerdomp in Nieuwegein? Independer geeft meer informatie en klantervaringen over deze huisartsenpraktijk.


Om de bescherming van de roerdomp – een soort van het Actieplan Bedreigde Vogels – een impuls te geven heeft Vogelbescherming in samenwerking met OBN (kennisnetwerk Ontwikkeling Beheer en Natuurkwaliteit) en de VBNE ( Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren) de brochure Riet en ruimte voor de . Voor andere Roerdompen: zie het archief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.