maandag 20 februari 2017

Leilinde afstand

Deze bomen groeien zeer krachtig en kunnen deze afstand op enkele jaren gemakkelijk overbruggen. U kunt best de tussenafstanden eerst uitrekenen zodat alles mooi op een gelijke afstand staat. Dit naargelang de afstand die beplant moet worden.


In het midden tussen de bomen komt er telkens een paal te staan. Er zijn talloze boomsoorten die als leiboom kunnen worden toegepast, de twee meest gebruikte soorten zijn de leilinde en de plataan.

Bij het planten van meerdere leibomen zul je, afhankelijk van het soort boom, in de regel een afstand van minimaal 2. Het is belangrijk dat de . De in lid bedoelde afstand bedraagt voor bomen twee meter te rekenen vanaf het midden van de voet van de boom en voor de heesters en heggen een halve . Afbeeldingen van leilinde afstand Meer afbeeldingen voor leilinde afstand Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Zo moet u een voorgeleide Photinia fras.


Anders duurt het zeer lang voor deze dichtgroeien.

De breedte van het leirek is 1cm. Leilinde afstand is 1cm. Had u een andere stamhoogte . Ik overweeg om leilindes te planten omdat mijn buurman lelijke netten over zijn kersen en pruimen gooit en daardoor mijn uitzicht verlelijkt. Ik weet dat je met gewone bomen een zekere afstand moet aanhouden tot de schutting, is dat met leilindes ook zo ? Mijn tuin is vrij groot, . Wij hebben in onze tuin vanachter leilinden laten zetten, alleen vindt de achterbuur nu dat ze te hoog zijn. Na wat heen en weer gepraat, hebben we besloten ze te verlagen.


Aangezien de bomen nog redelijk jong zijn, kunnen we hopelijk nog opnieuw beginnen. Geachte bezoeker, Dank voor uw interesse. Indien u behalve voor leibomen ook voor gewone bomen, planten en of heesters offerte wilt kunt u dat apart aang. Mensen verderop bij mij in de straat hebben het zelfde, hun achterburen hebben leilinden geplaatst en dit was te dicht op de erfafscheiding, ze moesten toen de.


Bel je gemeente en vraag op hoeveel afstand van de erfgrens je bomen mag planten. Volgens de ene moeten ze beschouwd worden als een haag (meestal maximum meter hoog), volgens de andere zijn het hoogstambomen. In het laatste geval moet je opvragen (bij bv. het vredegerecht, woonplaats opgeven i.v.m. met afwijkingen volgens kanton waar je woont) wat de minimale afstand is .

De afstand tussen een leilinde en de perceelsgrens is standaard cm. Een leilinde is een boom, die door regelmatige snoei een andere bestemming krijgt dan een boom die u niet onder handen neemt. Na al wat opzoekingswerk ivm de afstand van leilinden tov de perceelgrans is er geen duidelijkheid omtrent het feit of dit nu hoogstammige bomen zijn of een levende haag is. Neem nu inderdaad die aanplanting van leilindes langsheen de perceelsgrens. Om de boom een goede start te geven volgen hieronder enkele tips.


Wie zich een oude boerderij voorstelt, zal ook vaak een in het oog springend rijtje bomen voor de gevel in het beeld opnemen. Deze zogenaamde leibomen vormen een . Fruitbomen snoeien - TUINVRIEND.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.