woensdag 27 mei 2015

Belangrijkste egyptische goden

Er was dus een plethora aan belangrijke en minder belangrijke Egyptische goden , maar dit betekent niet dat iedere willekeurige Oud-Egyptenaar ieder van deze goden aanbad. Hij was de “ zonnegod ”. Tijdens de nacht reisde hij door de onderwerel dan werd hij afgebeeld met het hoofd van een ram. Iedere god had zijn eigen taak.


In veel gebieden hadden de goden weer andere namen. De Egyptenaren maakten tempels voor de goden en dachten dat de goden daar leefden.

Dit is een overzicht van alle Egyptische goden. Amon, de Egyptische koning der goden , werd aanvankelijk in de stad Thebe in Boven- Egypte als vruchtbaarheidsgod vereerd. In deze lijst staan ook Griekse benamingen voor Egyptische goden als de naam bekender is dan de Oud- Egyptische naam, ook varianten van Egyptische namen worden getoond.


Onder de goden van het Oude Egypte zijn er ook een aantal die uit andere . Oorspronkelijk een lokale god in Thebe, meestal afgebeeld als ram. Zijn positie als oppergod werd nog versterkt toen hij met de zonnegod Ra assimileerde tot Amun-Ra. Unsubscribe from m- EGA Geschiedenis.


Dit is afgeleid van het Grieks voor 'negen'.

De belangrijkste goden in de Egyptische mythologie worden Enneade genoemd. Zij woonden op de Heliopolis, de stad van de Zon. Wat zijn de belangrijkste Egyptische goden.


Egyptische mythologie is een van de meest complete we kunnen vinden, dus de goden van Egypte bezet een centrale rol in het leven van deze oude beschaving in die mate dat rituelen. Please to add your comment. Ra (ook vaak geschreven als Re) staat ook wel bekend als de Zonnegod en werd gezien als de belangrijkste god uit de Egyptische mythologie.


In de gehele geschiedenis van Egypte zien we Ra terugkomen. Er zijn beelden te vinden waar hij op staat afgebeeld. Ra wordt veel in verband . Een van de belangrijkste Egyptische goden. Vermoedelijk was hij een oude vruchtbaarheidsgo verbonden met het graan en met de cyclus van het zaad dat in de aarde begraven werd voor het ontkiemde en weer tot leven kwam. Naarmate hij belangrijker werd assimileerde hij eigenschappen van andere goden die hij . Zijn vrouw, tevens zijn zuster, was Isis.


Oerbron van kosmische energie. Regelde de tijd en de seizoenen. Zijn dagelijkse terugkomst uit Duat, de onderwerel symboliseert de cyclische aard van de schepping.


Ongetwijfeld de belangrijkste van de Egyptische.

Zonder de zonnegod zou er op aarde geen leven mogelijk zijn. Daarom was Re ( of Ra en later ook wel Amon-Re) de belangrijkste van alle Egyptische goden. De farao was, volgens de Egyptenaren , de zoon van de zonnegod en hij stond dus hoog boven het volk. Natuurlijk was ook Osiris (rechts) de god van het dodenrijk,.


Maar niet al deze goden waren even belangrijk. De goden werden niet altijd volledig als mens voorgesteld. Heel vaak kreeg de god een dierenhoofd.


Ik ga jullie nu even voorstellen aan een paar van de belangrijkste Egyptische goden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.