vrijdag 29 mei 2015

Korenbloem vaste plant

In april - mei kan er buiten worden gezaaid. De grond moet schraal zijn (veel zand en weinig humus). Na het opkomen van het zaad wordt er gedund. De bloeitijd is juni tot en met augustus.


Voor de tuin zijn er vaste - plant - korenbloemen.

Het is een erg makkelijke vaste plant van ongeveer 50cm hoog. Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen weg om een . Een plekje in de zon is het enige wat hij vraagt. Soort gewas, Vaste planten.


Een langbloeiende plant die vookeur geeft aan kalkrijke grond en een warme zonnige plek. Grondsoort: Goed doorlatende grond. Onderhoud en snoeien is niet nodig.


Een plattelandstuin zonder korenbloemen is bijna ondenkbaar.

Ook in streng geometrisch ingedeelde en met buxus omrande bedden maken korenbloemen nog een speelse indruk. In zonnige borders en perken tussen vaste planten en rozen, kunt u met korenbloemen prachtige kleuraccenten zetten. Deze korenbloem kan ook gebruikt worden . De soorten uit ons assortiment zijn allen. Omdat in deze periode alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, verzenden wij de planten alleen op dinsdag, uiterlijk woensdag. Dit is een prachtige borderplant ! Haar fijne korenbloemen zijn bijzonder opvallend!


Ook in bloembakken of -potten op uw terras of balkon doet ze het goed. Ze groeit gemakkelijk en stelt weinig eisen. Ze zaait zich zelf in lichte mate uit maar dat is alleen maar makkelijk. Plant toevoegen aan mijn tuin. Korenbloemen zijn ook zeer geschikt als snijbloem.


Polvormende korenbloem met dieproze kleur en meerdere bloemen per stengel. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant. Betekenis van het eerste cijfer: Algemene standplaats . Al hoewel hij steeds zeldzamer wordt.


Centaurea dealbata geeft een goede snijbloem.

Maar tegenwoordig zijn hiervan mooie. Winterhardhei normaal winterhard. Gebruiksmogelijkheden, vaste planten border. Een inheemse plant welke vooral in wegbermen te vinden is. Zoals de naam aangeeft was deze plant vroeger te vinden in de korenvelden.


Maar door verbetering van het korenzaad is de korenbloem uit het korenveld verdwenen. De meerderjarige korenbloem is niet inheems .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.