vrijdag 29 mei 2015

Fagus syl atropunicea

Het blad van deze beuk loopt meestal eind april - eerste week van mei uit. De herfstkleur van gewone beuk is oranje. In de winter blijven een aantal verdorde blaadjes meestal aan de. Hij kan uiteindelijk een hoogte en breedte van - m bereiken. Beuk met donkerbruinrode bladeren, niet geschikt als bosboom, doch prachtige parkboom en uitstekende haagplant.


Rode beuk is zoals groene beuk, maar met bruinrode bladeren en een tragere groei.

Tijdens de winter zijn groene en rode beuk niet van mekaar te onderscheiden. Wordt voornamelijk als haagplant gebruikt, maar is ook een mooie bos- en parkboom. Omdat de beuk in symbiose met een schimmel leeft mogen de wortels van het plantgoed nooit schoon gespoeld worden en mag direct na het planten niet te overvloedig water gegeven worden. Beuken worden veel in hagen geplant.


Jonge beuken behouden hun afgestorven blad . Het is een vrij grote boom die als solitair tot wel 30m hoog kan worden, de bladeren zijn breed elliptisch . Dit in tegenstelling tot de Carpinus die geheel bladverliezend is. Alle beuken van Directplant zijn zeer goed vertakt vanaf de grond. De hoogte van de beuk is berekend als de haag is geplant!

Tot korting, gratis thuis geleverd in heel BelgiĆ«. Fagus sylvatica Atropunicea. Hij groeit op een goed doorlaten, niet te natte, humusrijke zand- of leembodem. Deze boom verdraagt een temperatuur van -°C.


Verharding wordt niet verdragen. Hij is geschikt als park- of laanboom maar wordt ook veel gebruikt als . Deze rode bladhoudende beuk vormen een prachtige haag. Rode beukenhaag doet het op de meeste grondsoorten, de grond waarin deze beuken worden geplant moet wel goed water doorlatend zijn. De rode beukenhaag heeft een mooie donkerrode uitstraling.


De chique uitstraling, zorgt voor een mooie afscheiding van uw tuin. De prijs via beukplanten. Ook de rode beukenhaag is in winter . Bladverliezende boom met een mooie herfstkleur. Bij jongere exemplaren blijft het blad in de winter bruin aan de plant hangen. Hierdoor is de boom het hele jaar door wel dicht.


Pas in het voorjaar wanneer het nieuwe blad er aan komt laat de beuk al . Het blad blijft van het voorjaar tot het najaar een prachtige kleur behouden. De bladeren steken mooi af bij de grijsgroene bast. In april en mei bloeit de boom met kleine onopvallende katjes.

Vervolgens geniet je in het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.