maandag 25 mei 2015

Planten bollen

Narcissen bloem, kelk Wanneer kun je welke bloembollen planten ? Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van bloembollen. Wil jij maandenlang genieten van bloeiende bollen ? Wij leggen je uit hoe wanneer je bloembollen kunt planten. Plant in de herfst uw voorjaarsbloeiende bolgewassen zoals narcis, krokus, narcis,.

Voorjaarsbloeiers planten. Dat is het inspannende . Planten bloembollen : tips om bloembollen te planten - soorten bollen planten in de tuin. Plant je borders vol bloembollen en geniet lente en zomer van een prachtige bloementuin.


Maar hoe en wanneer plant je ze het best? Sommige soorten kunnen ook nog in het voorjaar geplant worden. Najaarsbloeiende bollen kunnen alleen in augustus en september geplant worden.

Als u na ontvangst niet direct tijd heeft de bollen te planten kan het beste de doos opengemaakt bewaard worden, op een koele maar vorstvrije, droge en donkere plek. Om met het goede nieuws te beginnen, bloembollen planten is een eenvoudig klusje. Ook als u nog nooit bloembollen heeft geplant, is het een makkelijk en zelfs leuk klusje om te doen. Met deze tips en tricks weet u precies wanneer en hoe u bloembollen kunt planten , of het nu gaat om voorjaarsbloembollen of . In de herfst plant je bloembollen om met een beetje geluk in januari al sneeuwklokjes in je tuin te zien.


Zo heb je al vroeg een kleurrijke en fleurige tuin. Lees hier de meest gestelde vragen over . Lees alles over de juiste periode, diepte, technieken en gereedschap voor het planten van bloembollen. Het begin van de lente na een lange koude, in Nederland toch vaak ook natte periode, wanneer alle gekleurde bloembollen uit de grond . Hiermee word je aan het begin van het jaar wekenlang verrast door het opkomen van nieuwe soorten en bloeien er maandenlang bloemen.


Het planten van bloembollen in lagen of etages wordt ook wel . Daarnaast is het van belang dat u het gewas na de groei met rust laat. Laat het ( gele) bla dat voor de plant zo onmisbaar is voor de ontwikkeling, zitten. Het zal uit zichzelf afsterven.


De bollen en knollen kunnen nu een tijd rustig gedijen.

Zo verwilderen ze gemakkelijk en hoeft u er geen aandacht aan te besteden. Hier leest u alles over het planten van bloembollen ! Alles begint bij de voorbereiding, ook tulpenbollen planten. Wil je weten hoe je bloembollen moet planten ? Reserveer een mooi plekje in uw tuin. Tulpenbollen staan ook prachtig in een border.


Juist als u ze wat los plant (“strooien”) zijn ze ook als u ze laat verwilderen nog mooi. Wanneer moet ik bloembollen planten ? Bloembollen zorgen voor een kleurrijke en fleurige tuin. Een paar uurtjes werk bezorgt je wekenlang plezier in de lente en zomer!


Er zijn vele verschillende bloembollen te koop, deze zullen je tuin of bloembakken het hele jaar door opfleuren. Niks is leuker dan je eigen geplante .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.