vrijdag 22 mei 2015

Snoeien liquidambar

Hoe snoei ik een Liquidambar Gumball die is veredeld op een hoogstam? Het is niet perse nodig. Liquidambar - amberboosoorten cultivars en hun herfstverkleuring soorten bomen met mooie bladeren.


Wij hebben een zeer mooie liquidambar in de tuin. Helaas weet ik niet welke soort. Kijk eerst eens naar de gewenste groeiwijze.

Na verloop van tijd ongeveer meter hoog. De amberboom is prima te snoeien en daarom ook in speciale vormen te koop. Doe dat het liefst in april, wanneer er blad aan de boom komt. Dan ziet u het beste welke (gedeeltes van) takken zijn ingevroren.


Daar groeit namelijk geen blad meer aan. Snoei de boom in rusttoestand: . Daarom snoeien als de knoppen beginnen schuiven (eind maart, begin april). Zo kan je zien welke twijgen ingevroren zijn.

Liquidambar styraciflua: Jonge toppen en scheuten kunnen makkelijk invriezen, vooral bij jonge bomen. Deze dorre twijgen terugsnoeien tot op het gezonde hout. Hoe en wanneer snoei ik deze het best. Dood hout kan tijdens de zomer verwijderd worden. Deze mooie bolvormige boom kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 3m tot 4m inclusief de stamhoogte, verdraagt snoei zodat de hoogte en breedte zelf bepaald kan worden.


Deze boom heeft talrijke sierwaarde ten eerste schitterende stam en. Deze boom verlangt weinig onderhoud door de trage en compacte groei. Ook heeft hij als sierwaarde dat hij een prachtige kurkafzetting op de stam en twijg krijgt.


Hij rea- geert goed op snoei als dit in de juiste peri- ode, mei, is uitgevoerd. Aanpassen van de kroonvorm door snoei is heel goed moge- lijk. Ook voor het verbeteren van de luchtkwa- liteit in de stad is Liquidambar waardevol. De boom scoort namelijk vrij hoog in. Luchtverontreiniging Neen, gevoelig voor ozon pollutie Winterhardheid Ja zeer goed Frequentie van snoeien Nauwelijks of geen snoei vereist Ziektes Neen . Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman.


Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . In de zomer kan het dode hout verwijderd worden en eventueel enkele kleine takken die verkeerd groeien. Amberboom is goed te snoeien. Grote snoei kan het best plaatsvinden in de winter.

Voor de amberboom is normale begeleidingssnoei of onderhoudssnoei voldoende. In het voorjaar loopt de amberboom . Tuinforum onderwerp: snoeien van de liquidambar. Bekijk alle reacties via groeninfo.


Ook handige informatie over bloembollen en planten. Platanus orientalis Mirkovec (langzaamgroein schitterdende mooie roodbrons herfstkleur).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.