woensdag 27 mei 2015

Elstar snoeien

Dit doen we door snoei , takken buigen en vruchtdunning. Kom je er niet uit, vraag dan een vakman, bijvoorbeeld een hovenier of volg een snoeicursus. Gemiddeld grote appel die zeer populair is Geelgroen met stevige rode blos aan zonnezijde, stevig en sappig vruchtvlees, knapperig, zoetzuur van smaak. De boom moet na de snoei een piramidale vorm hebben.


Het zonlicht moet de harttak goed kunnen bereiken. De natuurlijke parapluvorm moet afgebroken worden zodat het een .

Wanneer en hoe snoei je de appelboom? Wil jij jouw appelboom snoeien ? Leer hoe jij je bomen of planten kunt. Snoeien : in de winter of rond juli. Veel verticale loten wegnemen.


Buig vruchtdragende takken horizontaal, want dan geven ze makkelijker vrucht. Knip jonge scheuten weg om vorming van fruitknoppen te stimuleren. Blijft bij goede snoei een compacte boom.


Bij fruitbomen onderscheiden we twee belangrijke families.

De eerste zijn appels en peren (pitvruchten) en de tweede zijn pruimen, kersen, perzik enz. Daarnaast gaan wij in april, mei en juni niet snoeien in verband . Verwijder rughout en kruisende takken en u bekomt een luchtige boom. Deze is destijds aangelegd door een hovenier.


Hij is nog niet gesnoeid en groeit ook erg langzaam. Er zitten ook slechts enkele takken aan. Plant deze boom als solitair in de tuin. Hij houdt van een normale (basische grond) Zie de bestuivingstabel, onder het onderwerp inplanten, voor welke soort geschikt is voor de bestuiving van deze appel.


Bij een huis met een tuin hoort bij vele mensen ook een boom. Is jouw tuin te klein en past er geen boom in? Dan kan je misschien toch kiezen voor leibomen. Vroeger waren leibomen vaak geplant uit praktische overwegingen, maar tegenwoordig zijn ze meestal als decoratief element gebruikt. Een elstar snoeien is cruciaal wanneer je ervoor wilt zorgen dat er appels aan de elstar appelboom komen.


Belangrijk hierbij is dat u in ieder geval weet wanneer u een elstar dient te snoeien en hoe u moet snoeien. Met onderstaande snoeitips heeft u aan het eind van de zomer heerlijke elstar . Elstar appelboom snoeien. Het is belangrijk dat alle delen van de boom licht kunnen opvangen.


Dat staat garant voor jarenlange kwaliteit en kwantiteit.

Hierdoor verminder je de kans op een beurtjaar. Het snoeien van appel- en perenbomen is in werkwijze vrijwel gelijk, en heeft twee doelen. Let op: er is kans op takbreuk wanneer je de vruchten bij de doorhangende takken niet plukt.


Een leuke combinatie van twee bekende appelrassen in één boom! Beide appels zijn heerlijk, ieder met net een andere smaak. Laat wat appels, peren of pruimen in de boomgaard liggen! U kunt de lei-appel het beste snoeien met een snoeischaar. Op die manier krijgt de lei-veldesdoorn een . Helft donkerroo helft geelgroen.


Zeer grote vruchtbaarheid. Snoei daarbij de zijtakken deels terug. Dunnen is meestal noodzakelijk.


Om voldoende grote en mooi gekleurde vruchten te verkrijgen moeten we zorgen voor een goede belichting. Daarom in de winter zeer luchtig snoeien en door .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.