donderdag 21 mei 2015

Kunstgras leggen ondergrond

Een veel toegepaste fundering voor kunstgras leggen in met name België is zandcement of wel stabilisé. In deze kunstgras ondergrond wordt zand gemengd met cement. Indien er teveel cement wordt gebruikt is de stabilisé niet meer waterdoorlatend . Voor ondergrond worden meerdere benamingen gebruikt: onderbouw, grondwerk, onderlaag of fundering.


Het belangrijkste van een kunstgras ondergrond is dat het stabiel en egaal is, daarbij moet het ook voldoende waterafvoeren.

Het kunstgras direct over een terras heen leggen is niet optimaal. Zelf kunstgras leggen was nog nooit eenvoudiger. Om kunstgras te kunnen plaatsen is er een vlakke, stabiele en waterdoorlatende ondergrond nodig.


Uw ondergrond gereed maken – zachte ondergrond. Verwijder beplanting en begroeiing op de plek waar u uw kunstgras wilt gaan leggen. Kunstgras leggen krijgt steeds vaker de voorkeur boven een echt gazon.


Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig, is duurzaam en heeft tegenwoordig een natuurlijke uitstraling. Daardoor lijkt het bijna op echt gras.

Bij zelf kunstgras leggen zijn twee onderdelen van groot belang, namelijk de ondergrond en het soort . Kunstgras kan je vrijwel overal leggen : in de tuin, op het balkon of zelfs binnenshuis! Het is daarbij wel belangrijk dat de ondergrond van het kunstgras in orde is, anders zullen oneffenheden alsnog zichtbaar zijn in de grasmat. Zonde, want met kunstgras kunt u eenvoudig een strakke en egale tuin creëren.


Je wil zelf kunstgras leggen in je tuin, maar hoe? Volg deze stappen en voorkom dat wij straks langs moeten komen om het wél goed aan te leggen. Nadat je de ondergrond geëgaliseerd hebt, breng je het zandbed aan.


We adviseren om hiervoor stratemakerszand of bestratingszand . Valdemping zorgt voor een lekker zachte, stevige onderlaag. Deze kan zowel op granulaat als op tegels of klinkers geplaats worden. Rondom speeltoestellen is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden van de maximale valhoogte zodat de . In dit onderdeel geven we meer uitleg bij het leggen van kunstgras op aangetrilde zwarte grond. Let op, deze optie is minder aangeraden maar is goedkoper als een ondergrond in stabilisé of . Bij het leggen van kunstgras is het belangrijk te zorgen dat de ondergrond egaal is. Zo voorkom je bulten en kuilen in je gazon, en zorg je ervoor dat het gelegde gazon lang mooi blijft.


Houd wel rekening met het volgende als . Het beste resultaat zal je bereiken door een stabiele, egale en voldoende waterdoorlatende ondergrond kunstgras aan te leggen.

Uiteraard zal zand of zwarte grond al snel verzakken, . Leggen op zan straatwerk, asfalt en een houten ondergrond is zonder meer mogelijk. Kunstgras ondergrond , het beste resultaat zal u bereiken door kunstgras op een stabiele, draagkrachtige, egale en waterdoorlatende ondergrond aan te leggen. Wil je kunstgras leggen , dan moet je er natuurlijk in de eerste plaats voor zorgen dat de ondergrond in orde is. Stabilisé is de beste optie omdat problemen met onkruid en mollen bij deze ondergrond zogoed als zeker van de baan zullen zijn. Je moet een mooi egale ondergrond bekomen, zodat de kunstgrasmatten ook . Voor het zelf leggen van kunstgras heeft Gras en Groen een handig stappenplan voor u gemaakt.


Daarin helpen wij u stap voor stap door het aanlegproces met handige tips en trucs. Wilt u de ondergrond voor kunstgras laten aanleggen ? Hier vindt u meer informatie over het laten leggen van kunstgras door Gras en Groen. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen TUIN en TERRAS. Deze handleiding geeft weer hoe kunstgras te plaatsen.


De ideale ondergrond voor. Als u uw huidige natuurgras gazon wilt vervangen voor kunstgras dient u het gras en grond af te graven. Wij raden u aan om tenminste centimeter af te graven en een zandpakket (vulzand) aan te brengen van centimeter. Zand zorgt er namelijk voor dat er een stabiele en goed .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.