vrijdag 29 mei 2015

Growshopwet

Op maart dit jaar treedt de wet in werking. Lees hier wat de wet inhoudt en wat de . Veel is onduidelijk, dus goed om van een advocaat te horen hoe het nu echt zit. Growshopwet bestaat op maart twee jaar.


De wet is dus bijna jaar oud.

In dit artikel sta ik stil bij de stand van zaken. Vorig jaar maakte de minister van Veiligheid en Justitie in de Tweede Kamer bekend dat de . Er is al veel over gezeg maar één bijzonder belangrijk punt is onderbelicht gebleven. Dat is de vraag naar de mogelijke strafbaarheid van de verkoop van hennepzaden. De growshopwet was hét gesprek van de dag bij de Nederlandse ondernemers op Spannabis in Barcelona, de grootste cannabisbeurs ter wereld. De eerste invallen en inbeslagnames leidden bij sommige ondernemers tot regelrechte paniek en zelfs verhuisplannen.


Als je geen wiet kweekt maar wel spullen in huis hebt die daarvoor kunnen dienen, kan je veroordeeld worden met de growshopwet.

Gerechtshof in Arnhem uitgebreid de Nijmeegse winkel en bedrijfsactiviteiten gekeken. Beide rechtbanken zijn tot de conclusie gekomen dat alles wat wij in onze winkel doen en verkopen volledig legaal is binnen de Nederlandse wet. Het einde van de growshop is het begin van een hele hoop tuincentra.


Per maart mogen er geen spullen meer verkocht mogen worden om wiet mee te kweken, maar waarschijnlijk worden daar trucjes voor verzonnen. EINDHOVEN - Een 44-jarige man uit Eindhoven is woensdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor het overtreden van de growshopwet. Hij moet een boete van 10. Ook kreeg hij een maand voorwaardelijke celstraf opgelegd.


Eerste Kamer akkoord met growshopwet. Deze growshopwet is het zoveelste staaltje symboolpolitiek op het gebied van cannabis. Read what people are saying and join the conversation.


Het betreft hier een extra artikel (11A) wat aan de opiumwet is toegevoegd. Dit artikel maakt het voorbereiden, het faciliteren en het meewerken aan grootschalige hennepteelt strafbaar. Bevorderen van hennepteelt wordt strafbaar Voorbereiden en bevorderen van hennepteelt wordt volgend jaar strafbaar. Dat de growshopwet een economische ramp zal worden was al bekend.


Er zijn al een tiental growshops die hun deuren ¨ vrijwillig” hebben gesloten, die de stress van een juridisch gevecht niet aankunnen of het gewoon niet kunnen bekostigen.

Een deel heeft dan wel de tent omgebouwd tot tuincentrum . De nieuwe growshopwet is pas een dag van kracht, maar nu al heerst grote verwarring over wat nu verboden is en wat niet. Hé, de growshopwet … lang niks van vernomen, maar hij is klaarblijkelijk nog niet bij het oud vuil gezet door de autoriteiten. Maandag werd er met groot.


Deze wet is voornamelijk gericht op het aanpakken. Dus de growshops blijven nog, dat scheelt een hoop gedoe! En iets meer tijd om alles te bestellen.


In een zaak tegen een man die spullen had voor wietteelt, heeft het Openbaar Ministerie woensdagochtend een boete van vijfduizend euro en een voorwaardelijke celstraf geëist. Sinds maart kan justitie verkopers en bezitters van apparatuur die bedoeld is voor grootschalige wietkweek vervolgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.