donderdag 28 mei 2015

Wilgen vlechten

Bekijk ons assortiment op Ecohout. In de vakantie kun je natuurlijk naar de bioscoop gaan of naar het zwemba maar als je van de natuur. Meer ideeën over Goedkope pronkstukken, Krullende wilg en Roos regelingen.


Wilgentenen zijn takken van de Knotwilg. Deze verse tenen zijn verkrijgbaar van ongeveer half december tot half april, .

Wereldwijd bestaan er meer dan 4wilgensoorten, enkele tientallen daarvan groeien in Midden-Europa. En een handvol dáárvan is geschikt voor vlechtwerk: 1. Katwilg of teenwilg (Salix viminalis) Dit is de klassieke wilg voor vlechtwerk van bijvoorbeeld manden. Zijn eenjarige twijgen . Vlechtwerk van wilgentenen.


Al van in de oudheid worden twijgen van wilgen ( ook wel bleeslatten of wilgentenen genoemd) gevlochten om manden te maken, schuttingen op te trekken, decoratieve elementen te maken of voor andere doeleinden. De wilgentenenschuttingen zijn in vrijwel iedere doe-het-zelf-handel te . Mocht de paal iets krom zijn dan dient de kromming in de lijn van de schutting te staan zo blijft de schutting mooi recht.

Nadat de palen recht staan kunnen ze met een hamer nog een wat verder in de grond geslagen worden. Waarna ze op hoogte afgezaagd kunnen worden. Ter voorbereiding op het . Van november tot en met ongeveer half april werken wij met verse wilgentenen. Na die tijd met geweekte wilgentenen.


Daarom vragen we je -wanneer je met dit materiaal aan de slag wilt gaan voor een meer ingewikkeld onderwerp- om dit van . Nu de palen staan kunt u de wilgentenen gebruiken om tussen deze palen te vlechten. Start met de dunste wilgentenen. Het vlechten met wilgentenen is technisch lastiger dan een gewone workshop.


De dikste kant van de wilgenteen dient net voorbij de eerste paal gestoken te worden. Vervolgens kunt u de wilgenteen tussen de palen door vlechten. Als u het punt bereikt waarop de wilgenteen veel . Wilhout kan ook alleen materiaal leveren als u zelf uw eigen afscheiding wilt vlechten. Wij beschikken over een aantal bossen waarin het vlechtmateriaal en de levende palen gekweekt worden.


Hierdoor bent u verzekerd van het beste materiaal. Met het materiaal dat wij leveren kunt u bijvoorbeeld uw wilgentenen. Hoeveelheden en afmetingen zijn afhankelijk van de gewenste grootte van de wilgentenen schutting.

Koop of Verkoop wilgentenen schutting op Marktplaats. Dewilgentenenschutting wordt. Schuttingsvlechterij de WILGEN is een klein bedrijf dat zich bezighoudt met allerlei vormen van vlechten met wilgentenen.


Naast dit tuinvlechten geeft de WILGEN ook nog cursussen in tunen vlechten. De leerlingen kunnen klein-motorische vaardigheden in verschillende situaties voldoende nauwkeurig gedoseerd en ontspannen uitvoeren. In deze cursus gaan we onze eigen creatie vlechten van wilgenwissen.


Voorkennis is niet vereist, snel inschrijven wel want deze cursus heeft een maximum van deelnemers! Wij telen eenjarige teen voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.