dinsdag 25 juli 2017

De dikste boom ter wereld

De foto links is een poging om de volledige boom weer te geven. Let op de mensen onderaan (klik op de foto om te vergroten). General Sherman is de grootste mammoetboom in termen van volume, maar is noch de hoogste noch de dikste mammoetboom.


Hij wordt vaak het grootste levende wezen ter wereld genoemd. Sequoia National Park is een nationaal park in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië.

Ook de boom met het grootste volume ter wereld staat er: de General Shermanboom. Wat is de dikste en grootste boom ter wereld ? En de oudste boom ter wereld ? Of de hoogste boom ter wereld ? En waar groeien deze reuzenbomen? Hij staat in een dorpje met de naam Santa Maria del Tule.


Dit is te vinden op ongeveer km van de stad Oaxaca in het zu. De hoogste boom is het overigens niet, dat is met een hoogte van 115.

Hyperion, deze groeit in het . De grootste boom ter wereld staat in Californië, in de Verenigde Staten. Daar staan vele sequoia bomen , die heel erg oud en groot kunnen worden. Maar welke boom is de grootste boom ter wereld ? Eén ding is zeker: bomen zijn de reden dat we als mensheid kunnen bestaan. Hier vijf van de meest indrukwekkende bomen ter wereld , die behalve grootleverancier van de broodnodige zuurstof ook een wonder om te aanschouwen zijn.


Tjikko: de oudste boom ter wereld (5jaar) Locatie: Fulufjället in . De mammoetboom of reuzensequoia (Sequoiadendron giganteum) is een boom uit het geslacht sequoia van de cipresfamilie (Cupressaceae). Het is de zwaarste boom in de wereld. De soort komt van nature voor in Californië waar ze groeit op de westelijke hellingen van de Sierra Nevada.


Voor de ijstijden kwam de boom. Old Tjikko is de oudste boom ter wereld ! Het valt niet mee de hoogte te meten van een echt grote boom , en veel oude metingen zijn dan ook sterk overtrokken. Ook al lees je wel eens over bomen van 1of zelfs 1meter, ze bestaan echt niet. Dankzij nieuwe meettechnieken met lasers zijn de meeste wetenschappers er het over eens dat dit de tien hoogste . Wist je ook dat de dikste boom ter wereld een omtrek van ruim 3meter heeft?


Dit is de oudste boom ter wereld : de Bodi- boom.

Gouden palen beschermen en ondersteunen de oude takken. Veel gelovigen komen naar hier om te bidden en de boom te eren. Hij is zeker niet de hoogste, noch de dikste , maar wel de tweede meest volumineuze Sequoia sempervirens (na de Lost Monarch).


Boom van de maand: over oerbomen , de oudst levende, mammoetbomen , de hoogste, de dikste en de grootste. In Zweden hebben wetenschappers de oudste levende boom ter wereld ontdekt: het is een spar, die wortel schoot na het einde van de laatste ijstijd. Wanneer u dacht dat u niet de jongste meer was hoeft u alleen maar even naar de oudste boom ter wereld kijken om u zich weer piepjong te voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.