donderdag 27 juli 2017

Papiervisjes eitjes

Vrouwelijke papiervisjes leggen ongeveer 1eitjes in hun leven. Eitjes (ron wit en ongeveer mm groot) worden in groepen tot maximaal eitjes tegelijk gelegd. Deze eitjes komen uit in zes weken.


Kleine papiervisjes zien er hetzelfde uit als volwassen, alleen zijn ze nog wit van kleur. In tot weken krijgen ze de .

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Papiervisjes houden niet van kou. Beneden de 20°C komen de eitjes niet meer uit (maar ze overleven mogelijk wel), beneden de 18°C kan het papiervisje zich niet meer goed ontwikkelen. Echt uitroeien is op deze manier wel lastig : . De duur van de levenscyclus van het papiervisje is erg afhankelijk van de leefomstandigheden. In haar leven legt een vrouwelijke papiervis ongeveer honderd eitjes , steeds drie per keer.


Na zes weken komen de eitjes uit. Na drie maanden zijn de jonge papiervisjes geslachtsrijp.

Ieder papiervisje dat ik zag maakt ik dood met een tissue (heb echt niet de indruk dat zij eitjes achterlaten hoor) en als het op een witte ondergrond is dan doe ik het met een natgemaakte tissue om vlekken te voorkomen. Na jaar kan ik wel zeggen dat de hoeveelheid drastisch is afgenomen. De volgende factoren hebben . Het papiervisje legt ongeveer 2eitjes per keer, waardoor er binnen no-time een echte plaag in je huis kan ontstaan.


Afhankelijk van de warmte van de ruimte waarin de eitjes worden geleg komen ze binnen een . Zilvervisjes houden van hoge luchtvochtighei ovenvisjes van hoge temperaturen. De optimale temperatuur voor een papiervisje is 24°C en ze houden van relatieve luchtvochtigheid. Voor de ontwikkeling van eitje naar volwassen papiervisje is een minimale temperatuur van 22°C nodig en een . Bij een temperatuur van graden Celsius nemen deze beestjes helemaal geen voedsel meer op en onder de graden komen de eitjes van papiervisjes niet eens meer uit. Door de temperatuur lager te zetten kan een papervisjes . Als er een vrouwtje met bevruchte eitjes bij de reisgenoten zit, is gezinsuitbreiding gegarandeerd.


Ga met de stofzuiger langs alle kieren en naden om de insecten en eventuele eitjes te verwijderen. Vrouwtjes leggen in hun leven ongeveer 1eitjes. Dicht na het stofzuigen, zoals hierboven aangegeven, alle kieren goed af.


Alles over franjestaarten: zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes. Houd de temperatuur van ruimten waar je weinig bent (bijvoorbeeld de zolder) laag, zo voorkom je dat papiervisjes zich makkelijk vermenigvuldigen.

Bij graden of kouder komen eitjes niet meer uit (maar kunnen ze nog wel overleven). De bestrijding van zilvervisjes en papiervisjes is namelijk lastig. Eitjes worden in groepen tot maximaal eitjes tegelijk gelegd.


In vier tot zes weken krijgen ze de volwassen kleur. Met bestrijdingsmiddelen kun je meestal niet op de plaatsen komen waar de bevruchte eitjes liggen. De ontwikkeling en leefwijze van het papiervisje.


Eitjes van het zilvervisjes worden vaak in hoopjes afgezet. Om verdere verspreiding (het uitkomen van eitjes ) te voorkomen, is het belangrijk dat de temperatuurbeneden de 22 . Wel zijn er een aantal maatregelen mogelijk om het probleem zoveel mogelijk in de hand te houden. Waar zilvervisjes voorkomen is het klaarblijkelijk te vochtig. Goed ventileren en vochtigheid tegengaan kan hier helpen. De beestjes zijn lichtschuw en daarom vooral 's nachts actief.


Probeer er voor te zorgen . De Zilvervis legt kleine ovale parelachtige eitjes , ongeveer millimeter lang. Is het kouder van 22° C dan komen de eitjes niet uit, de eventuele ontwikkeling van reeds bestaande visjes komt tot stilstand. Ik zal de soorten zilvervisjes, ovenvisjes en papiervisjes onder de naam zilvervisjes samenvoegen hieronder want dat is bij de meeste mensen de naam waar ze onder bekend zijn ookal zijn het andere.


De uitleg was dat je het rondrennende ongedierte wel uitschakelt maar de eitjes blijven liggen en komen later uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.