donderdag 27 juli 2017

Houtworm bevriezen

Er zijn meerdere manieren om houtwormen te verdelgen. U kunt houtwormen bestrijden door ze te vergassen, te bevriezen of door een chemisch middel te gebruiken. De methode die u gebruikt is afhankelijk van de omvang van de besmetting en de plaats waar de houtworm zit.


Wanneer er in een huis . Dat betekent dat het proces al een aantal jaren aan de gang is en dat de kans nihil is dat er maar weinig houtwormen zijn.

Bovendien bestaat de kans dat er nog verschillende eitjes uit zullen komen. U kunt het beste de houtworm laten bestrijden door in te laten vriezen. Vraag hier naar de adressen. Niet alleen is houtworm in meubels bestrijden met verhitten in een oven of bevriezen in een diepvries mogelijk. Ook de bestrijding met chemische middelen wordt makkelijker als de houtwormen in meubels zitten.


In tegenstelling tot bijvoorbeeld draagbalken van een dakconstructie kan je een meubelstuk uit de woning . Bevriezing zou daarom een manier van houtworm behandelen kunnen zijn.

Om aantasting van houten meubelen door (houtaantastende) insecten, bijv. Gedurende een behandelingstermijn van weken worden meubels , boeken etc. Bevriezen van insecten is een manier van bestrijden.


De onderzoekers Thorkil E. Hallas en Karen Bohn Hansen van het Deense Technicological Institute te Taastrup hebben onderzoek verricht naar de overlevingskansen van de gewone houtworm bij zeer lage temperaturen. Door het aangetaste hout te bevriezen , bestrijd je de eitjes en larven van de houtworm. Je moet het houten voorwerp in plastic wikkelen en net zo lang in de vriezer leggen dat de kern van het voorwerp een temperatuur van ten minste -graden Celsius heeft bereikt. Een manier om je meubelstuk te redden van de eitjes en larven van torren en kevers is bevriezing. Houtworm in meubels bevriezen.


Het meubelstuk plaats je in een vriescel. Doordat het ongedierte diep in het hout zit, moet je het in de vriezer plaatsen voor in ieder geval twee weken. Anders dringt de kou niet door in de . Dit kan bijvoorbeeld door de voorwerpen te bevriezen of te verhitten. Grote plagen in de vloer, raamwerk, of dragende houten constructies kunnen veel meer kosten met zich mee brengen.


Ik heb een paar prachtige stammen eikenhout gekregen, maar er zit veel houtworm in.

Ik kom dit probleem vaker tegen. Hoe kan ik stammen van deze grootte het best behandelen op een milieuvriendelijke wijze. Ik heb gehoord van vriezen en behandeling met gas.


Waar kan ik dit laten doen met wat . Ongedierte bestrijden door vriezen. Deze milieuvriendelijke methode heeft als voordeel:. Aantasting door houtworm kan kostbare antieke meubelen en andere voorwerpen op den duur volledig vernielen.


De aantasting door de kleine houtwormkever kan met speciale middelen worden bestreden. Bij Sytsma Antiek kunt u dit bestrijdingsmiddel aanschaffen. Naast de anti- houtworm behandelingen op basis van petroleum, kunt u ook gebruik maken van bescherming van het hout, verhitting of bevriezing. Zo zorgt u ervoor dat doormiddel van een andere anti- houtworm behandeling de houtwormen weg blijven.


U kunt bijvoorbeeld een laagje over onbewerkt hout aanbrengen. Hier zijn natuurlijk diverse methoden voor, bijvoorbeeld door houtworm te bevriezen. Hoe gaat dat, tijdens een goede vorst, kun je eventuele meubels die aangetast zijn buiten zetten.


Boktor bestrijden met kou of warmte. Wil jij geen chemische middelen gebruiken ? En wil je ook geen professionele boktorbestrijder inschakelen? Dan heb je nog de mogelijkheid om het aangetaste hout te bevriezen of te verhitten. Beide methoden leggen wij hieronder uit.


Onze voorkeur gaat uit naar bevriezen , omdat hout . Heeft u houtworm in huis? Daar wilt u zo snel mogelijk vanaf! Wat zijn de gevolgen van houtworm in huis en wat is er tegen te doen? De ronde tot ovale gaatjes in het hout zijn de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.