maandag 24 juli 2017

Hoe herken ik winterbanden

Behalve aan het profiel kunt u de winterband herkennen aan een code op de zijkant van de band. Banden dit niet met deze codering zijn uitgerust, bezitten niet per definitie minder of geen . Tijdens de ANWB bandentests laten we regelmatig zomerbanden in de winter of winterbanden in de zomer meedraaien. Wat is het verschil tussen zomerbanden en winterbanden ? U kunt een winterband herkennen aan het symbool met bergen en een sneeuwvlok op de zijkant.

De band bijt zich als het ware vast in de sneeuw en zorgt zo voor meer grip. Door het gebruik van de lamellen bewegen de profielblokken makkelijker en heeft de band meer aangrijpingspunten met de ondergrond. Een moderne winterband is naast het profiel ook te herkennen aan het sneeuwvloksymbool . Het profiel van de all season banden is een mix tussen een echte zomerband en een echte winterband. Ook het materiaal waarvan de all season banden gemaakt zijn is een mix tussen het rubber dat voor zomerbanden wordt gebruikt en dat voor winterbanden. Een winterband kun je niet alleen aan het profiel herkennen maar ook aan de symbolen aan de zijkant van de band.


Als de sneeuw ster ontbreekt dan is het geen echte . De onderstaande afbeelding laat zien hoe een zomerband reageert op oneffenheden in het wegdek.

Door de zachtere rubbersoort van de winterband vervormt het rubber makkelijker wanneer hij over oneffenheden in het wegdek rijdt. Hierdoor worden oneffenheden in het wegdek makkelijker opgevangen. De afgelopen winters is er veel te doen geweest omtrend het wel dan niet verplicht zijn van winterbanden in Duitsland. Deze onduidelijkheid is ontstaan.


Vaak zult u een van de . Bij het aanschaffen van winterbanden moet je uit een aantal aspecten kiezen. Hoe werkt een winterband ? Ga je voor gebruikte of. Ze hebben daardoor meer grip.


Winterbanden zijn te herkennen aan het grovere profiel. Tip: Check voordat je op wintersportvakantie gaat hoe het zit met je dekking bij winterse schade, zoals storm en hagel. Waarom andere banden monteren wanneer de wintermaanden aanbreken?


Er zijn heel wat goede redenen om winterbanden te kopen, naast het feit dat het in een aantal koudere Europese landen verplicht is om winterbanden te monteren. Rijdt u niet zo veel kilometers, maar wilt u toch extra veiligheid bij winterse omstandigheden? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Allemaal leuk en aardig” zult u denken, maar hoe herken ik een winterband nou eigenlijk?


Ik zag op autobandenmarkt.

En welk merk is aan te raden? En nu ik toch bezig ben. All season banden zijn een combinatie van zomer -en winterbanden en kunnen hierdoor net niet tippen aan de essentiële eigenschappen van deze banden. Wat er wél alleen op winterbanden staat, is het symbool van een sneeuwvlokje. Bij deze test wordt alleen op de meest basic . Daarnaast hebben de profielblokken meer lamellen, waardoor vuil, water en sneeuw sneller uit het loopvlak van de winterband afgevoerd worden.


Naast het profiel kunt u de winterband herkennen aan een code op de zijkant van de . Het klimaat in de BeNeLux is uitermate geschikt voor seizoenenbanden, het alternatief voor het wisselen tussen zomer- en winterbanden. Modder en Sneeuw symbool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.