dinsdag 25 juli 2017

Max hoogte schutting

Een erfafscheiding kan een haag, schutting of muur van max. Hoe ver moet een boom of heg. Schuttinghoogte bepalen Erfgrens Maximale Schutting Hoogte.


Voor het bepalen van de maximale schuttinghoogte gelden voor gemeentes in heel Nederland vrijwel altijd dezelfde regels. In sommige gevallen mag u vergunningsvrij een schutting bouwen.

In andere gevallen heeft u een vergunning nodig. Voor het plaatsen van schuttingen op de erfgrens gelden vaak . Vóór het huis is de maximale hoogte meter. Wilt men een schutting van meer dan meter hoog, informeer dan eerst . Men heeft wettelijk gezien recht op een schutting tot meter hoogte , daar kunt u niets tegen in brengen, maar men moet het wel eens zijn over de te plaatsen erfscheiding, anders kan men u niet dwingen tot aankoop.


Anders zou de buurman bij wijze van spreken een schutting van massief goud neer . Ik heb onenigheid met mijn buren.

Heeft u een vergunning nodig of mag u ook zonder vergunning een schutting plaatsen? Een schutting , muur, heg, hek of andere afscheiding aan de voorkant van het huis mag niet meer dan één meter hoog zijn. Gelden er voor een stenen schutting andere regels met betrekking tot de maximale hoogte dan voor bijvoorbeeld hout of kunststof?


Welke regels gelden er voor een hoekhuis of bij het plaatsen van een schutting op eigen grond ? Hoe dient de hoogte van een erfafscheiding gemeten te worden? De hoogte van een erfafscheiding moet gemeten worden vanaf het aansluitende terrein. Indien de hoogte van het terrein aan beide zijden van de erfscheiding verschilt dan geldt dat de hoogte bepaald mag worden vanaf het hoogste . Soorten erf- en perceelafscheidingen. Erf- en perceelafscheidingen zoals tuinmuren en schuttingen van. Daarom mag een schutting of tuinmuur aan de voor- en zijkant van de.


De afscheiding mag tot meter hoogte zonder omgevingsvergun- ning worden geplaatst. Vraag: Erfafscheiding hoe hoog? En hoe ver van de erfgrens moet een boom geplant worden zonder dat buren kunnen klagen over de hoogte , het zonlicht dat ontnomen wordt enz.


Wij willen een nieuwe schutting laten plaatsen. Onze coniferen zijn 230cm, mag de nieuwe schutting ook 230cm worden ? Of zijn er maximale hoogtes voor schuttingen ?

Wilt u een schutting van meer dan meter hoog, informeer dan eerst bij de gemeente of u . Oftewel, u moet een afstand van meter bewaren vanaf de openbare weg, waarbij u uw erf mag afscheiden met een schutting van ten hoogste meter. Alles wat verder van de weg afligt mag een maximale hoogte van meter hebben. Alleen als de erfafscheiding in de vorm van een bouwwerk (lees schutting e.d.) is gemaakt geldt er een maximale hoogte aangegeven in ruimtelijke regelgeving ( woningwet ect).


Indien er sprake is van een natuurlijke erfafscheiding geldt enkel het burenrecht en dat geeft aan dat een natuurlijk afscheiding . Ik zit met een soortgelijk probleem en toen BW ingeschakeld , ze hebben toen het dak verlaagd naar mtr. In de welzijnsnota valt onze buurt onder een soepel gebie wat inhoudt dat er geen maximale hoogte geldt voor de erfafscheiding. Achter de zogenaamde voorgevelrooilijn, pal tegen de grens van het naburig erf, mag op eigen erf altijd een scheidsmuur geplaatst worden tot twee meter hoogte , mits het erf niet aan de openbare weg of openbaar groen ligt.


Voor een erfafscheiding vóór het huis is één meter het maximum. Tussen het huis van de buren en ons huis staat op de scheiding een draad van m hoog. De buurman heeft pal tegen de draad een haag gezet een paar jaar geleden.


Vanaf de straat zichtbaar mag er max meter staan en aan de stoep zelfs maar centimeter. In onze tuin zt ook hoogte verschil, wij hebben de schutting aan laten sluiten op een deel oude schutting , daar is het 80. Maar verderop is het 30.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.