maandag 31 juli 2017

Hoe breed wordt een beukenhaag

Ik wil graag weten hoe breed de groene beukenhaag is (de enkele) b. In theorie kan een enkele rij zelfs breder worden dan een dubbele rij, als u de dubbele rij middels snoeien smal houdt . Beukenhaag is veruit de meest verkochte haagplant, dit omwille van het snelle resultaat met beuk en de lage prijs van de planten. De breedte kies je zelf. Maar hoe diep moeten die planten eigenlijk staan?


Hoe groot denk je dat die woudreuzen in de bossen geweest zijn?

Ze komen uit een Beukennootje dus ja. Hoe dichter de beuken op elkaar staan, hoe dichter de haag. Wij hebben voor u een video geselecteerd waarin u kunt zien hoe een beukenhaag gemaakt wordt. Fagus sylvatica ook wel gewone, groene beuk of beukenhaag genoem wordt het meest aangeplant. Ook in de winter is beukenhaag aantrekkelijk om tegenaan te kijken, want hij behoudt in deze periode zijn bruine bladeren.


Een beukenhaag is een mooie manier om je tuin af te bakenen. Lees hier de eigenschappen van deze haagsoort en hoe je ze best plant en verzorgt. Wij willen achter in de tuin bij de perceelsgrens een beukenhaag planten, deze willen we niet breed laten komen (zo dun mogelijk), en wil ik ook snoeien zonder het perceel van de buur te betreden.


Hoe ver zou ik deze best planten om fatsoenlijk te kunnen snoeien?

De haag zou ongeveer 2m-2. Hoe breed (dik) wordt zo een beukhaag? Is het misschien beter om voor een minder hoge draadafsluitng te kiezen (vb maar 80cm hoog). Fagus ( beukenhaag ) houdt het blad (bruin) in de winter en is iets minder bestand tegen vocht. Toch hebben wij hier op de vrij natte klei.


Mijn vader heeft een beukenhaag (Fagus) die niet zo breed is - ik zal eens met de meetlat checken hoe breed zijn haag is. Zoals gezegd is de Latijnse naam van de beukenhaag Fagus Sylvatica. Hij heeft de haag al jaar en nog nooit . Deze heeft het hele jaar door blad. Bruin blad in de winter en groen in de zomer.


Het groeiseizoen van de beukenhaag loopt van half maart tot en met september. Het snoeien begint al bij het aanplanten van de haag. Na het planten moeten de puntjes namelijk een klein beetje worden ingekort. Hoe vaker je een haag knipt des te strakker en óók des te dichter hij wordt. Een perfecte beukenhaag (Fagus) begint bij het op de juiste manier planten van de struikjes.


Door met kleine struikjes te beginnen kunt u een mooie, dicht vertakte haag opkweken. Hoe u beukenhaag plant en verzorgt leest u hier. Als ik een dubbele beukenhaag plant, hoe breed wordt deze dan?

Kunt u me bij benadering zeggen hoeveel ruimte de volwassen haag inneemt? U kunt dit in standhouden door . Resultaten voor hoe breed wordt een beukenhaag. Eenmaal de keuze gemaakt tussen een haagbeuk en beukenhaag , kan je terecht bij een planten- of tuincentrum of rechtstreeks bij de boomkwekerij. Het verschil tussen bladverliezende en bladhoudende beukenhaag.


Informatie over het snoeien van uw beukenhaag. Een nieuwe beukenhaag planten is erg simpel. Kijk voor meer tips over het planten van uw beukenhaag. Wil je die niet al te breed maar wel lekker gevuld houden, dan zul je hem minstens twee keer per jaar onderhanden moeten nemen.


Voor een mooie, dichte haag moet je een beukenhaag snoeien tijdens de groeiperiode. Wil je hem radicaal inkorten, doe dit dan in de winter. Een jonge beukenhaag snoei je voor het beste resultaat twee keer per jaar.


Snoei de zijden steeds even diep terug als de vorige keer, zo voorkom je dat hij nog breder wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.