dinsdag 25 juli 2017

Scarabee egypte

De scarabee werd in de Egyptische mythologie als een heilig dier beschouwd. In hiërogliefen staat de afbeelding van een scarabee. Zijn naam betekent worden of gebeuren en dat is dan ook het achter dit symbool liggend filosofisch concept. Hij had dus geen vader of moeder.


De Egyptenaren geloofden dat de god uit zichzelf was ontstaan.

Alhoewel het om een zeer archaïsche godheid gaat, verschijnen amuletten met de scarabee pas in het Middenrijk. Een dikke twintig jaar geleden kwam ik tijdens een reis naar Egypte in elke souvenirwinkel de mestkever of scarabee tegen. Ze worden vooral verkocht als amulet ofwel geluksbrenger. Op de gladde onderkant staan inscripties.


De lang gerekt ovale vorm heeft nog het meeste weg van de kartouche. Om hun te beschermen op deze tocht kregen ze een amulet mee. Het meest bekende is de scarabee.


Egypte bestaat voor het grootste deel uit woestijn.

Het droge woestijnzand zorgt ervoor dat dode licham. Latijn scarabaeus komt van Grieks karabos: soort prikkelige krab, het is waarschijnlijk geen Grieks woord. De heilige tor, scarabee , heilige kever of mestkever wordt zo genoemd omdat ze een rol speelde in de godsdienstige voorstellingen en gebruiken van de oude Egyptenaren. Scarabee - betekenis Deze oude Egyptische talisman is een symbool voor schepping en wederopstanding, en brengt lichamelijke, spirituele en mentale gezondheid. De kever rolt een bolletje mest voor zich uit . Als scarabee wordt door Latijnse auteurs de ateuchus sacer aangedui die tot het geslacht van de mestkevers hoort.


Zoals, bijvoorbeel een scala aan scarabeeën. Het is, naast de piramide, mummies en hiërogliefen, een van dé symbolen van het oude Egypte : de scarabee. Een scarabee is een soort mestkever.


In het oude Egypte werd het gezien als een heilig dier. Ruim 5kilometer ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro liggen de oude religieuze complexen Luxor en Karnak. Ontdek Egypte met Contributor Royan.


Scarabee amulet, Walters Art Museum Baltimore Natuurlijk zijn ook de vele scarabeeën uit de oud- Egyptische kunst niet weg te denken. De laatsten verschenen gedurende de Eerste Tussenperiode . Een sieraad in huis en heel mooi afgewerkt! Daarom heet mijn bedrijf ook Scarab4life.


De oude Egyptenaren vereerden de scarabee als symbool van de opgaande zon (Negod).

Net als de zon komt ook de mestkever uit de aarde tevoorschijn (als larf) waarna hij een gedaanteverwisseling ondergaat en zich zowel trippelend . Egyptische gevleugelde scarabee in polychrome uitvoering - Scarabée ailé Egyptien en couleurs … € 3 00. Hij heeft veel vijanden in Egypte. Zij kunnen die ontmoeting bevestigen.


Wie is kolonel Smolitsjev? Een hoge pief van de KGB in Egypte , een smeerlap! Op de een of andere manier wist hij dat niet. Waar zijn je vader en moeder?


Nee, je moet zeggen: “Die zijn ook verbrand. De mestkever, of scarabee , was in Egypte een heilig dier. Het werd gezien als de kracht achter de cyclus van de zon (zoals de mestkever een mestbal voortduwt). Deze gigantische scarabee is te vinden in het tempelcomplex van Karnak, naast het heilige meer waar de priesters zich reinigden voor de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.