maandag 24 juli 2017

Haagbeuk of beukenhaag

Bomen: verschil tussen een beuk en een haagbeuk. Wat is precies het verschil tussen haagbeuk en beukenhaag ? Beukenhaag of haagbeuk , het klinkt haast hetzelfde, maar toch zijn er veel verschillen. Beide hebben dan ook een aangepaste verzorging nodig.


Wij leggen je uit hoe je een beukenhaag of haagbeuk herkent en hoe je ze kan inpassen in je tuin.

Een haagbeuk (Carpinus betulus), verwant aan berk en hazelaar, is er alleen in het groen. Het grote verschil is dat een beukenhaag (Fagus) zijn blad verdord behoudt in de winter terwijl een haagbeuk (Carpinus) zijn blad volledig verliest. Er valt heel wat te weten bij het kopen, transporteren, aanplanten en onderhouden van een haagbeuk of een beukenhaag.


Zo begint het al met de keuze tussen de twee. Beide soorten zijn inheems, lijken sterk op elkaar op het eerste zicht maar behoren toch tot een andere familie en hebben enkele . Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze soorten. Het belangrijkste verschil is voor velen dat de beukenhaag zijn blad behoud in de winter, de haagbeuk.


Haagbeuk of beukenhaag kopen.

Bij kwekerij Klein bieden wij kwalitatief goede beukenhaag te koop aan tegen een scherpe prijs, meestal is alles op voorraad en snel leverbaar. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt ze online bestellen, of bij ons langskomen op de . Een beukenhaag is iets anders dan een haagbeukenhaag. Op de klei is daarom de haagbeuk al gauw een betere keuze. In de winter behoudt de beuk zijn verdorde blad beter dan de haagbeuk.


Hierdoor is een beukenhaag het jaarrond meer gesloten dan een haagbeukenhaag. Dit zorgt voor de nodige privacy en windscherm. Uit de inleiding heb je waarschijnlijk al begrepen dat een beukenhaag niet hetzelfde is als een haagbeuk. Het grote verschil tussen beide soorten is dat de beukenhaag in de winter zijn blad blijft behouden en een haagbeuk niet (of nauwelijks).


De haagbeuk groeit sneller dan de beuk. Ook is er een verschil in uitzicht. De bladeren van een beukenhaag hebben . Nu zijn er de blaadjes aangekomen en het is geen haagbeuk maar de beuk :roll: Ik heb vorig jaar bewust gekozen voor de . Verschil tussen haagbeuk en beukenhaag. Tijdens de zomer is het verschil minder .

Soorten beukenhagen : haagbeuk en beukenhaag. Alle soorten en maten vind je op beukenhaag. Vandaag haagbeuk kopen, overmorgen in huis! Dus voor jullie de haagbeuk. Marcel Ivo van Dongen ivdo.


Het verschil tussen een beukenhaag en een haag van haagbeuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.