donderdag 27 juli 2017

Terras vergunning

Wilt u een terras plaatsen bij uw café of restaurant? Dan heeft u in veel gemeenten een terrasvergunning nodig. Een terrasvergunning vraagt u aan bij uw gemeente. Terrasvergunning horeca aanvragen.


Dus ook in de gevallen waarin u een terras op eigen grond heeft staan. In de meeste gevallen toetst de .

Vraag een terrasvergunning aan om een open terras te plaatsen voor uw horecazaak of winkel in stad Antwerpen. Horecaondernemers die een terras willen, moeten een vergunning aanvragen. Ook als het terras op eigen terrein ligt.


Het kan zijn dat u naast de terrasvergunning een omgevingsvergunning moet aanvragen. Als u via ondergrondse mantelbuizen . Ligt uw terras op gemeentegrond? U vraagt de vergunning minstens weken van te voren schriftelijk aan. U moet dan ook precariobelasting.


Het terras moet als lokaliteit op de Drank- en Horecavergunning of Verlof zijn vermeld.

Wilt u meer weten voordat u de vergunning aanvraagt? Kijk onder het kopje Informatieverzoek vooraf. En voldoet u aan de regels van het uitvoeringsbeleid? Dan hoeft u geen vergunning aan te vragen als er geen andere ondernemer is die voor deze locatie in aanmerking kan komen. U hebt een terrasvergunning nodig wanneer u een terras wilt plaatsen bij uw bedrijf.


Het decreet op de ruimtelijke ordening stelt dat voor een strikt noodzakelijke toegang of oprit naar de woning geen bouwvergunning nodig is. Hetzelfde geldt voor tuinpaden in de achter- en zijstrook en terrassen kleiner dan m². Voorwaarde is dan wel dat deze verhardingen binnen een straal van meter van een . Hier vindt u alle formulieren en informatie over een afspraak maken met het horecaloket. Dan hebt u een horecavergunning met alcohol nodig. Voor het plaatsen van een terras bij een horecabedrijf is een terrasvergunning nodig.


Bent u horecaondernemer en heeft u een terras dat op gemeentegrond staat? Spring naar Wanneer een vergunning - Voldoet uw terras niet aan de bovengenoemde voorwaarden? Dan moet u een vergunning aanvragen.


De ligging of afmeting van het terras niet wijzigt. Voorschriften voor gebruik terras. Voor een terras in Helmond hoeft u geen vergunning aan te vragen. Er gelden algemene regels en.


Wanneer u drank wilt verstrekken op een terras dat bij uw horecabedrijf hoort, dan heeft u daarvoor een terrasvergunning nodig.

Het maakt niet uit of het terras op eigen terrein of op . In beide gevallen moet u een vergunning hebben. Wel moet er overleg met de gemeente zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.