maandag 24 juli 2017

Ilex aquifolium snoeien

Hagen van Ilex (hulst) Struiken en solitaire planten van Ilex Ilex crenata en cultivars. Van deze inheemse soort zijn . In het voorjaar en keer in de zomer. Snoeien is geen probleem, je kunt hem zelfs in vorm snoeien.


Doe dat laat in het voorjaar.

Je kunt ieder voorjaar een goede basisbemesting geven. Zorg dat de wortels koel blijven, door onder de planten te mulchen. Meer informatie over mulchen vind je in het . De beste periode is voor de langste dag (rond juni) en dan bij voorkeur in maart.


Voor vormsnoei is in het voorjaar soms een extra knipbeurt nodig. Dwerghulst (Ilex crenata). Hulst verdraagt een sterke snoei.

Deze Ilex is in meerdere stamhoogtes te bestellen. Deze hulst stelt weinig eisen aan de bodem. Voor een mooie strakke ondoordringbare haag adviseren wij de bonte hulst tweemaal per jaar te snoeien. April en september zijn goed . Frequentie van snoeien Niet veel snoei nodig , groeit van nature traag en in mooie vorm, onderhoudsarme plant, verdraagt wel goed snoei. Het is een houtachtige, groenblijvende plant met fraaie . Verdraagt zeer goed snoei.


We kiezen voor deze plant om de schoonheid en we kunnen de bessen gebruiken als decoratie. Ilex aquifolium is een bonte hulst die het hele jaar groen blijft. Bladapplicatie met hulstbladeren.


Kerststukjes met bladeren en bessen van hulst of Ilex maken - kerststukjes stap voor stap leren maken. Ttientallen cultivars beschikbaar. De meeste zijn langzame groeiers.


Ondoordringbaar door het stekelige blad. Door de dichte vertakking uitstekend te snoeien. Vorm snoeien doet men in het voorjaar, en hagen snoeit men aan het einde van de zomer.

Tot slot wil ik u nog een aantal mooie soorten noemen die u. Indien de bladhoudende heester te groot is geworden. Hierbij wordt de heester afgezet. De hoogte van de stompen wordt bepaald door het vermogen om nog op oud hout uit te schieten. Zware snoei verdragen: Aucuba. De hulst kan goed gesnoeid worden, waardoor de boom ook te gebruiken is als haag.


Als boomvormer vraagt de hulst geen specifieke snoei. Door deze laatste eigenschap is de boshulst ook zeer geschikt als haag of vormboom. Naam plant: Ilex Aquifolium Myrtifolia. Hoogte bij aflevering: Zie keuzemenu. Beschrijving: De Myrtifolia heeft een smalle kegelvormige groei.


Snoei Als hulst ergens goed tegen kan, dan is het snoei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.