vrijdag 22 december 2017

Draagmuur verwijderen vergunning

Vergunning en meldingsplicht bij slopen. In sommige gevallen heeft u voor slopen ook een vergunning nodig. Bijvoorbeeld op grond van het . Omgevingsvergunning nodig voor uitbraak dragende muur? Dat is niet het enige: je hebt een bouwtekening nodig, een constructieberekening en je hebt een omgevingsvergunning nodig van je gemeente.


Dus er komen nogal wat zaken kijken bij het verwijderen van een draagmuur.

Spring naar Draagmuur verwijderen vergunning - Het korte antwoord daarop is dat u altijd naar de gemeente moet gaan om te vragen of er een bouwvergunning voor het draagmuur verwijderen nodig is, in de meeste gevallen is dit namelijk wel het geval als u een draagmuur gaat slopen. Steunmuur verwijderen zonder architect, gevolg? Eerst en vooral, ik ben hier redelijk nieuw op dit forum dus ik weet niet zeker of dit hier op de juiste plaats staat. Moest dit zo zijn mag dit gerust verplaatst worden.


Het zit zo dat ik samen met mijn vriendin een oud huisje aan het verbouwen zijn. Nu zijn er muren die ik graag grotendeels zou willen . Op het stadhuis van Leuven vertellen ze ons dat er een vergunningsplicht is voor wijzigingen aan dragende structuren, ook al is dit in ons geval een erg kleine verbouwing. Dit geval hoort blijkbaar zowieso onder de uitgebreide dossiersamenstelling.

Dit kost euro (belachelijk weinig) en dagen . Voor sommige verbouwingen is een vergunning vereist, andere zijn vergunningsvrij. Dat laatste wil echter niet zeggen dat je geheel vrij spel hebt: ook bij een vergunningsvrije verbouwing ben je er verantwoordelijk voor dat deze uitgevoerd wordt volgens de veiligheids- en gezondheidseisen van het Bouwbesluit. En wat nog belangrijker is : voor het verwijderen van een draagmuur heb je een omgevingsvergunning nodig. Over een draagmuur herkennen kun je hier meer lezen. Wij willen onze woning verbouwen.


We zouden graag de draagmuur tussen de keuken en de living verwijderen , twee vensters van onze living uitbreken en achter. Wonen van de Vlaamse Overheid. Voor een inpandige verbouwing heb je inderdaad geen vergunning nodig. Ik heb destijds een dragende muur én een stuk van de originele achtergevel verwijderd , maar ik heb wel eerst sterkteberekeningen laten maken en daarna draagbalken aangebracht.


Daarna heb ik een deel van het plafond verlaag om de balken . Kost plots 6euro voor bureaucratische shit. Bovendien geeft je de gemeente zo een aanleiding om de woz-waarde niet meer marktconform te verhogen. Hier ontdek je wat het verschil is tussen een omgevingsvergunning en bouwvergunning. Wat is verplicht en wat niet en hoe werkt het allemaal, dat zie je hier. Voor veel verbouwingen heb je een vergunning nodig, vooral als het een uitbouw is en als hij aan de voorzijde van je huis zit.


Als u werken uitvoert in het Vlaamse Gewest, is de algemene regel dat u een vergunning aanvraagt.

Ook het slopen van constructies is in regel vergunningsplichtig. Bij het verwijderen van een draagmuur komen bijvoorbeeld naast het slopen nog andere kosten kijken. Als eerste is er voordat begonnen kan worden met het slopen van de muur een bouwvergunning nodig. Om deze vergunning te krijgen heb je de bouwtekeningen nodig en de berekeningen voor het vervangen van de. Het scheelt namelijk per gemeente en uw situatie.


Neem daarom altijd eerst even telefonisch contact op met de gemeente om er achter te komen of het slopen van de draagmuur zonder vergunning kan. Helaas is er voor de meeste gevallen namelijk wel een vergunning nodig voor het verwijderen van een dragende muur. Betreft een draagmuur tussen woonkamer en keuken. Als je eenmaal bepaald hebt of iets een dragende muur is, of je een vergunning nodig hebt en alle andere voorbereidingen zijn getroffen, kun je aan de slag. Om een steunmuur of draagmuur te verwijderen moeten de bovengelegen vloerbalken of muren gestut worden, om instorting te voorkomen.


Om te bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning (vroeger bouwvergunning) nodig. Soms hoeft u geen vergunning aan te vragen, bijvoorbeeld: bij een afscheiding tussen balkons. Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig heeft.


Kijk voordat u een aanvraag indient eerst op het Stappenplan Bouwen. Hier vindt u belangrijke tips en informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.