vrijdag 29 december 2017

Extra storten bankspaarhypotheek

Spaar- en bankspaarhypotheken kennen flinke belastingvoordelen. Het is daardoor gunstiger om extra geld in je polis te storten , dan extra af te lossen. Als u een vrij bedrag beschikbaar heeft dat u graag in uw huis wilt stoppen kunt u inderdaad kiezen uit extra storten in uw spaarpolis (of op de spaarrekening van uw bankspaarhypotheek ) en een extra aflossing op uw hypotheek. De beste keuze ligt aan het uiteindelijke rendement.


Het dilemma zit hem daar in dat ik dacht dat een extra storting in de bankspaarhypotheek nu eenmaal meer rendement oplevert dan een extra aflossing op onze aflossingsvrije hypotheek.

Want, over de inleg krijgen wij rente vergoe in ieder geval tot einde rentevastperiode. Door een extra storting kun je de looptijd van de hypotheek verkorten, of je verlaagd de maandelijkse storting in de polis. Sowieso goed bezig om extra te storten omdat deze stortingen tegen een hogere rente lopen dan op je spaarrekening. Of je extra stortingen ervoor zorgen dat je de hypotheek . Heb je een spaarhypotheek en voldoende spaargeld? Dan is het voordelig om extra te storten op de spaarhypotheek.


Hoe dat komt, lees je op Sparen.

De extra storting wordt geïncasseerd van het incassorekeningnummer van uw hypotheek. Aanvangsstortingen en extra stortingen kunnen niet met terugwerkende kracht verwerkt worden. Wij verzoeken u voor voldoende saldo te zorgen. Nadat de storting is geïncasseer wordt de periodieke inleg herberekend en verlaagd . Heeft u een Spaarhypotheek of Bankspaarhypotheek ? Extra aflossen is niet ( altijd) gunstig.


In het algemeen is het wel zo dat een extra storting op de bankspaarrekening, met daarbij verlaging van de maandelijkse storting (dus niet inkorten van de looptijd) netto het meeste voordeel geeft. Bij de ene hpyotheekvorm lost u extra af, terwijl u bij een spaarhypotheek geld bij kan storten. Wat zijn de verschillen tussen extra aflossen en bijstorten ? Re: Bankspaarhypotheek extra inleggen of aflossen. Als je extra bijstort, dan kun je ook de maandinleg verlagen, mits je extra stortingen niet te hoog zijn.


Dat is vaak veel handiger. Nadat we dit gedaan hadden kregen we een belletje van florius dat we niet meer extra konden bijstorten omdat we door onze jaarlijkse bandbreedte heen zaten, en dat ze ons in . In het eerste geval omdat het fiscale voordeel weg is als de looptijd door die extra stortingen te kort wordt. En in het tweede geval omdat er ook niet teveel in één keer gestort mag worden.

Daarnaast kleven er in ons geval nog twee grote nadelen aan: Onze spaarhypotheek en overlijdensrisicoverzekering . Wie een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek wil aflossen dat met een extra storting op het spaardeel of door de hypotheek extra af te lossen. Ik heb het direct uitgezocht, maar kan jullie geen eenduidig antwoord geven. Je mag inderdaad bijstorten , maar je moet wel binnen bepaalde bandbreedtes blijven om gebruik te maken van het fiscale voordeel. Helaas is het extra sparen op een bankspaarhypotheek niet zo eenvoudig als het overmaken van geld naar een rekening bij SNS. Ik heb ook een bankspaarhypotheek en heb in het verleden enkele keren een extra storting gedaan op mijn spaardeel.


Afgelopen week werden we benaderd door onze hypotheekverstrekker. We hadden vorig jaar aangegeven dat we dit boekjaar (wat bij ons van Februari - Januari loopt) waarschijnlijk ook weer een extra storting in onze bankspaarhypotheek zouden gaan doen. Nu hadden ze vast een berekening . U kunt extra geld op uw rekening storten wanneer uw rentevaste periode afloopt en u een nieuwe rentevaste periode kiest. Het is niet mogelijk om op andere momenten extra geld op deze rekening te storten.


Neem altijd eerst contact met ons op, omdat extra geld storten aan een paar regels moet voldoen. Vaak betaalt u hiervoor een hoge rente. Los daarom eerst af op dit soort leningen.


Het alternatief is om extra te storten in uw spaar- of beleggingsverzekering. Bereken de bruto en netto maandlasten en het saldo van een bankspaarhypotheek. Bereken het effect van een rentewijziging of extra storting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.