donderdag 21 december 2017

Planten in donkere ruimtes

Heeft jouw huis veel donkere plekjes? Dan is het vaak lastig om de juiste plant te kiezen. De meeste planten hebben niet alleen genoeg water en voeding nodig, maar ook genoeg (zon)licht.


Wil je je huis toch opfleuren met planten ? Zorg dan dat je de juiste kiest!

Deze planten kun je prima neerzetten in een donker hoekje. Deze hartjesplant dankt zijn naam aan de vorm van de glanzende bladeren en kan prima in donkere kamers worden geplaatst. Deze kamerplant kan overleven in fluorescerend licht en doet het juist goed in vochtige kamers zoals de badkamer. Als je deze plant in een omgeving plaatst met weinig zonlicht, zal de plant een mooie donkere groene kleur behouden.


De Caryota mitis is een grote tropische kamerplant die goed gedijt op donkere standplaatsen. De Sansevieria kamerplant is een binnenplant die op alle standplaatsen in de ruimte kan staan. Kamerplanten geschikt voor een donkere standplaats zijn vaak diep donker groen.

Deze kamerplanten overleven tot meter van een raam op het zuiden (of tot bij een raam op het noorden), maar doen het ook uitstekend op schaduwrijke standplaatsen. Bijvoorbeeld de Rhapis Excelsa is de kamerplant die goed gedijt op . Iedere kamerplant heeft natuurlijk zonlicht nodig om te overleven en kan dus nooit in een ruimte zonder daglicht worden geplaatst. Een plant die te weinig licht ontvangt zal geen nieuw blad vormen en langzaam wegkwijnen. Toch zijn er planten die ook met heel weinig daglicht kunnen overleven.


Als je Roomed regelmatig bezoekt, weet je dat wij dol zijn op planten. En dan weet je ook dat wij stiekem eigenlijk niet zo goed zijn in het verzorgen van onze kamerplanten. Regelmatig leggen de planten op de Roomed redactie het loodje en we slaagden er zelfs in een cactus dood te laten gaan. Een donker huis is geen reden om geen kamerplanten te hebben.


Met de juiste verzorging doet ie het goed in ruimtes met weinig buitenlicht. Er zijn een heleboel palmen die dienst doen als kamerplant maar de Kentia palm is een hele goede voor donkere huizen (Howea forsteriana). Dat is geen enkel probleem! Wij hebben kamerplanten geselecteerd die op deze plaatsen goed kunnen . Het huis is geen overlevingsplek maar een leefplek. Het moet dus niet alleen functioneel zijn!


Een manier om jouw huis persoonlijk en gezellig te maken is door kamerplanten aan te schaffen en op leuke plekken te zetten.

Ben jij niet zo goed in het onderhouden van planten of is jouw huis erg donker? Ze brengen frisse lucht en sfeer in elke mogelijke ruimte. Misschien ben je vergeten om de planten water te geven, staat de plant op de tocht of vangt je plant te weinig daglicht. Zet je deze planten op een donkere plek dan zullen ze nauwelijks groeien. In dit Ideabook vertellen we je meer over een aantal kamerplanten die prima in een donkere ruimte kunnen overleven.


Verkleurde of verdorde bladeren? Weinig tot geen bloemen? Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Opgelet: deze plant heeft wel regelmatig water nodig en voldoende hoge luchtvochtigheid.


De plant kan overleven in donkere , koude ruimtes en heeft liever te weinig dan te veel water. Enkel als de bladeren wat beginnen . Wat de ruimte ook is en wat de reden voor de donkere hoekjes ook mag zijn: deze schaduwminnende kamerplanten staan voor je klaar. Een aantal van deze planten heeft ook nog eens het voordeel een onderhoudsvriendelijke plant te zijn. Ontdek de planten die schaduw minnen hieronder en maak van . Hoe laat je planten groeien in donkere ruimtes ? Het Duitse Nui Design Studio bedacht een hele speciale bloempot mét ingebouwd licht, de Nui Lamp Mygdal.


Planten echter niet zonder licht overleven. Zelfs de geschikte planten zullen zich niet optimaal kunnen ontwikkelen bij een beperkte lichtinval. Maar o zo makkelijk: Zamio kan tegen donkere plekken, vergeetachtige watergevers én menselijke huisgenoten die verder alleen plastic planten in leven kunnen houden.


Wel op een plekje met ruimte en een hoge luchtvochtigheid (anders gaan de bladeren mokken met bruine randen en punten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.