maandag 25 december 2017

Winterharde bamboe in pot

Deze potgrond bevat extra voeding dat voor de bamboe in pot belangrijk is. Je kunt het eventueel mengen met gewone potgrond. Zorg er wel voor dat de potgrond . Bamboe is een grassoort dat wintergroen blijft.


Hij geeft het vakantiegevoel terug en met het ruisende blad in de wind komt u weer helemaal tot rust in de tuin of op een dakterras.

Dit grassoort is toepasbaar voor vele toepassingen in de tuin, zoals bijvoorbeeld als haagplant, of als mooie solitair. Alle aangeboden soorten. Bedenk dat de wortels van een plant vaak de zwakste schakel zijn wat betreft winterhardheid. Als er geen andere mogelijkheid is of als het in een ontwerp wenselijk is een bamboe in pot te plaatsen neem dan een (zeer) grote pot , vul deze met een humusrijk, goed doorlatend mengsel en plaats de plant-in- pot uit de win . Niet alleen in volle grond maar ook in potten , bakken en kuipen doen bamboes het goed. Hou er wel rekening mee dat de krachtige worteluitlopers.


Zwarte bamboe is de enige winterharde bamboe met zwarte halmen. Regelmatig krijgen we de vraag of bamboe ook in pot gehouden kan worden en welke soort hiervoor het meest geschikt is.

Om deze informatie voor iedereen beschikbaar te maken schreven we speciaal dit artikel met enkele basisprincipes. Bekijk zeker ook eens ons artikel met een vollediger kijk op de . Nu wel voorzichtig zijn met meststoffen, eind september moeten de meststoffen eigenlijk ver uitgewerkt zijn, dan kan de bamboe zich gaan . Andere en grotere maten op navraag. Wat betreft winterhardheid , opgaande groei en compactheid steekt . De bamboe moet iets lager staan dan de omringende grond.


Met liter potten duurt. Bij de goed winterharde bamboesoorten vindt men dit groeitype alleen bij het geslacht Fargesia. De groeikracht van bamboe is enorm. Phyllostachys van ruim meter hoogte (uit een pot van of – beter nog – liter afkomstig) op een luwe en warme plek in rijke en goed afwaterende grond.


Dan zal deze plant aan het eind van . Mica zwarte bamboe in pot is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Trachycarpus fortunei, de meest winterharde palmboom. Grote geel-groene bamboe in grote geglazuurde keramische pot gele bamboe phyllostachys auresulcata aureocaulus plant. Zelf maak ik altijd een rond terpje.


Dit omdat er nog steeds strenge vorst kan komen en het voor de minder winterharde soorten beter is om dan tot maart te wachten met snoeien. Halmen die lelijk zijn geworden, .

De rode bamboe “Chinese Wonder” (Fargesia jiuzhaigou No.1) is een snel groeiende bamboe soort . Het is milieuvriendelijker, goedkoper en heeft een veel langere levensduur. Een haag van bamboe geeft ruisend en wuivend beweging aan je tuin. Er bestaan zeer winterharde en groenblijvende soorten met een hoogte . Ongetwijfeld was het een tuin met bamboeplanten , want daar moet extra goed over worden nagedacht.


Fargesia murieliae, afkomstig uit China, is een mooie, middelhoge bamboe. Zijn stengels hebben een lichtgroene kleur, naar geelgroen verblekend en zijn bladeren zijn middelgroen gekleurd. Voor de tuin en openbare aanplantingen kunnen bamboes gebruikt worden als solitair, voor hagen en afscheidingen, voor vakbeplanting, bodembedekking of onderbegroeiing, of ook nog als potplant.


Bamboe laat zich bovendien ook goed combineren met tal van andere planten, zowel eenjarigen, vaste planten, heesters . Planthoogte bij aankoop. Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier. Hierdoor zijn ze niet altijd op voorraad.


Informeer voor de actuele . De niet woekerende bamboe groeit prima in een ruime bak of pot. Wel is het belangrijk dat u hem goed water geeft en voorkomt dat de plant teveel middagzon krijgt. Bij goed onderhoud is het dus zeker een geschikte plant voor op het balkon! Winterhardheid : Zeer goed.


Grondsoort: Humusrijke vochtvasthoudende grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.