donderdag 21 december 2017

Grote moestuin

Veel mensen willen een moestuin. Logisch, want wat is er leuker dan een zaadje in de grond stoppen en dat te zien opkomen? Helaas zie ik veel mensen grote fouten maken.


Daardoor is hun moestuin láng niet zo succesvol als zou . Mensen zeggen wel eens tegen me: Jij hebt makkelijk praten Jelle, jullie hebben een grote tuin.

Ik heb niet zoveel ruimte! Maar weet je dat dat echt niet nodig is? Want als je moestuinbak van het begin af aan écht goed beplant - en die het hele jaar beplant houdt - kan je daar heel veel uit oogsten. Een grote of een kleine moestuin , het maakt niet uit. Horta helpt je om met plezier te moestuinieren en lekkere, gezonde en sappige groenten te kweken.


Een alternatief voor een moestuin is het tussenplanten van decoratieve moestuinplanten in een bloemenborder. Een aantal moestuinplanten heeft een hoge sierwaarde en misstaat ook in de border niet: van snijbiet zijn er bijvoorbeeld prachtige soorten met rode en gele stelen. Een artisjok groeit uit tot een prachtige grote.

Wat is er nou leuker dan genieten van groenten en fruit uit je eigen moestuin? Een moestuin kan in elk formaat tuin. Heb je geen ruimte voor een aparte moestuin, gebruik dan een randje van je . Trackbacks zijn gesloten, maar je kan een reactie plaatsen.


Groot, goeie basis, goed onderhouden maar het laatste jaar Niet zo heel goed bijgehouden door de vorige eigenaar vanwege een hernia. Ik ben er super blij mee maar hij is zo groot, ik weet . Het Grote Moestuin -forum Record Topic! En zo geschiedde…… Terwijl de palm in de achtertuin het duidelijk zwaar had in de stor…… en een grote tak van een boom op de parkeerplaats afbrak en een flinke deuk in het dak van onze Onslow- auto (en daarmee bedoel ik dat wij geen spiksplinternieuwe Tesla hebben ) veroorzaakte . Aanleg van grote moestuin in Tilburg27.


Op het terrein in de Piushaven in Tilburg waar vroeger een textielwasserij zat, komt een grote moestuin met biologische groenten, fruit, kruiden en bloemen. Vrijwilligers uit de sta kunnen in de tuin aan de . Er zijn tegenwoordig heel wat mooie grote vierkante potten te vinden, die misschien niet de oppervlakte van een perceel hebben, maar waar je toch ook behoorlijk wat kunt uit oogsten. Stap 3: Deel je moestuin logisch in.


De percelen van je moestuin staan best loodrecht op het hoofdpad. Ze zijn liefst allemaal even groot, . Met deze breedte kan je er makkelijk overheen met een kruiwagen. Dat zijn twee grindtegels naast elkaar, of als je erover beschikt, van die grote jongens (60x30).

Dan ben je lekker snel klaar, maar . HET GROTE MOESTUIN BOEK Hardcover. De gemakkelijke moestuin. Bijna iedereen kan moestuinieren via de methode van de gemakkelijke moestuin.


Deze praktische manier van moestuinieren is daarbij op veel plaatsen mogelijk, een balkon, een dak, of alleen maar stoeptegels, overal kan een bak met een makkelijke moestuin. Uw eerste moestuin aanleggen in volle grond uitbreiden (zie de stippellijnen). Het grote verschil tussen een . Leg het hoofdpad indien mogelijk aan de noordkant, zodat de percelen zoveel mogelijk zon krijgen.


AMSTERDAM - Het zal de meeste bewoners van de Amsterdamse Entrepotdoksluis zijn ontgaan, maar binnenkort hoeven ze niet meer naar de groenteboer. In een grote , open tuin is het echt wel nodig de . Op deze zonnige zondag liggen de kleine stukjes groen voor hun voordeuren er nog kaal bij, maar dat zal binnen enkele weken veranderen. Dit was altijd al onze drooeen eigen moestuin met daarbij een kruidentuin en een boomgaard. Twaalf jaar geleden zijn we begonnen met een grote moestuin in de Flevopolder. We hebben deze moestuin nog drie jaar met veel liefde en toewijding onderhouden, nadat we ons restaurant . Hoe begin je een moestuin in de stad?


Vind alle informatie op Goed Boeren in de Stad! Van de basis over de moestuin tot het zelf kweken van biologische groenten en fruit. Jelle Medema, Saskia Naber - Onze prijs: €1- Verwachte levertijd ongeveer werkdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.