vrijdag 29 december 2017

Snoeien frambozenstruik

Frambozen zijn typische zomervruchten. Er zijn twee soorten frambozen die in verschillende maanden rijpen. Maar hoe moet je een framboos snoeien. Goed snoeien zorgt voor een hogere productie.


Ook is het met de snoei mogelijk om de framboos in toom te houden, dit is geen overbodige luxe bij deze vrij wild groeiende plant. Zomerframbozen zijn rijp in juli tot begin augustus .

Na de oogst (of tot begin winter) kun je bramen en frambozen snoeien : knip alle stengels die vruchten gaven laag bij de grond weg. Verwijder dunne scheuten en bind ca dikke scheuten aan per m. Herfstframbozen worden in januari tot tegen de grond weggesnoeid en de jonge scheuten worden uitgedund in het voorjaar. Rubus idaeus-frambozelaar, bijzonder houtig kleinfruit. Je wilt frambozen snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!


Wanneer moet je snoeien ? Bramen en frambozen snoeien is lastig wanneer je niet weet hoe je dit het best aan kunt pakken. In dit artikel leer je hoe je het snoeien aanpakt!

Filmpje van Eerlijke Kost over biologisch moestuinieren waarin je kunt zien hoe je frambozen moet. Dat zou het snoeien dus heel gemakkelijk kunnen maken ware het niet dat er zomerframbozen en herfstframbozen bestaan en dat . In de zomer heeft de frambozen struik één en tweejarige stengels. De tweejarige stengels zijn vruchtdragend en kunnen na de oogst tot aan de grond worden afgeknipt. Er wordt ook beweerd dat deze uitgedragen takken hun voedingsstoffen in het najaar langzaam afgeven aan de grond en aan de nieuwe takken. Tweemaaldragende frambozen snoeien.


Indien men deze herfstframbozen niet tot tegen de grond wegsnoeit, dan gaan deze nog een 2de maal vruchten geven. Op het middengedeelte van de twijgen). Hierdoor krijgt men een kleinere oogst in het najaar, maar ook reeds een kleine oogst in juni.


Van Snoeien frambozen tot tuinaccessoires. Ook handige informatie over bloembollen en planten. Hoewel het snoeien van frambozen moeilijk kan lijken, zal het helpen nieuwe groei te stimuleren, een grotere oogst produceren en ziekten en dode scheuten verwijderen. Voor je gaat snoeien is het belangrijk om het. Het snoeitrucje waarover het in dit artikel gaat werkt alleen bij herfstframbozen omdat die heel anders groeien en bloeien dan zomerframbozen.


Door een speciaal snoei -trucje toe te passen je herfstframbozen vijf maanden lang frambozen laten produceren. Van de vroege zomer tot het late najaar kan je . Hoi,Ik heb dit jaar frambozen planten geplant. Humusrijke grond of kalkrijke klei, waaraan een flinke hoeveelheid humus is toegevoeg .

Teelt van frambozen in de moestuin. Snijd de stengels na het planten terug tot op een lengte van cm. Plant je meerdere struiken, houd dan een afstand. En inderdaad zoals al vermel een herfstframboos (zelfs zonder te snoeien ) doet het prima maal. De nieuwe jarige en de vruchtdragende jarige takken.


Ik heb een paar stukken frambozen oerwoud in mijn tuintje. Afbeelding Om het plukken makkelijker te maken wil ik volgend jaar rijen maken, met steuntjes en net, ipv deze prikkelige struikenzooi. Ik heb me aardig ingelezen over frambozen , maar verbeter me als ik het fout heb. Ik ben van plan, na de oogst, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.