donderdag 28 december 2017

Moestuin binnenshuis

Wie een moestuin heeft, weet dat het weer invloed heeft op de gewassen. Ga binnen groente verbouwen en krijg altijd een goede oogst. Nu vroegen wij ons af welke groente je allemaal binnen (in pot dus) kunt telen, en wat de grootste uitdagingen dan zullen zijn?


Over het telen in potten is op internet wel redelijk wat informatie te vinden, maar dat gaat er toch allemaal van uit dat de potten ergens buiten staan. Terwijl het voordeel van .

Wat voorzaaien binnenshuis ? Binnen in huis salade kweken in de indoor moestuin - foodplanting. Wanneer je zelf geen tuin of balkon hebt of wanneer het buiten te koud is om groenten te kweken in de moestuin , kan je binnen op je vensterbank nog steeds de ingrediënten voor een lekkere, gezonde salade kweken. In deze post salade groenten geschikt om binnen te kweken, de beste plantenbakken . Met onze hydrocultuur kweeksets kan je zelf je groenten en kruiden kweken. Kruiden en groenten uit je woonkamer?


Er zijn heel wat mogelijkheden om binnenshuis een heel jaar lang door te tuinieren. Je hebt zelfs geen buitenruimte nodig!

Ben je technisch aangelegd? Ga dan eens aan de slag met de tips op deze website en maak je eigen computergestuurde LED grow-box en verbouw je eigen biologische aardbeien in de winter! Wil je de ruimte op je balkon beter gebruiken, en ontdekken hoe je een onderhoudsvrije moestuin kunt aanleggen binnenshuis ? Een moestuin is véél werk. En als je drie weken op vakantie bent geweest, valt er eigenlijk geen eer meer aan te behalen. We waren veel te laat met planten.


De paprikaplanten die wij binnen hielden, zijn . Kun je je zaden altijd binnen zaaien (en dan dus ook binnen oogsten)of moet je daar ook de zaaikalender voor aanhouden? Alle informatie die u nodig heeft voor uw moestuin. Stadstuinieren: Hèt tijdschrift voor moestuinieren. Meld je aan als abonnee, doe het blad cadeau of vraag een los nummer aan.


Meer informatie over dit tijdschrift . Indeling in: Groenten, Kruiden, Bloemen, Bloembollen, Gazon, Combinatieteelt Zaaikalenders moestuin : wanneer zaaien, verspenen en oogsten? K = aantal dagen van zaaien tot kiem. O = aantal dagen van zaaien tot oogst.


In huis zijn vorige week alle plantjes omgepot.

Ze hebben een grotere pot en verse potgrond gekregen. Waarop moet je letten bij de aanplanting in de moestuin ? Kan je aardappelen en uien samen planten? Het is groen, leuk en gezond: je eigen moestuin in huis. Lees hier stap voor stap hoe je het beste kunt beginnen.


Twee rechtenstudenten met. Witlof kun je binnen of buiten telen. De witlofwortels zet je rechtop in een kist of emmer van minimaal centimeter diep, gevuld met tuinaarde. Als alle wortels stevig aangedrukt in de kist zitten, strooi je een paar centimeter aarde over de wortels.


Sproei hier water met een flinke . Wat kun je in oktober in de moestuin oogsten? Vorstgevoelige kruiden zoals bieslook en peterselie kun je het beste uitgraven en binnen in een pot bewaren. In oktober kun je nog steeds veel fruit oogsten . Bij het volzetten van je Makkelijke Moestuinbak kijk je per vak of meteen buiten zaait, eerst binnen voorzaait, of een plantje koopt in het tuincentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.