vrijdag 29 december 2017

Witte schimmel op kamerplanten

Ik heb overal witte schimmel op kamerplanten. Ik veronderstel dat dit bladluizen zijn? Ik ben op zoek naar de oplossing. Ik zag ergens “spiritus” staan. Maar sorry, ik ben een leek.


Een ander nadelige bijwerking van de wolluis is dat het honigdauw afscheidt, dit is de ideale groeigrond voor diverse schimmels.

De honingdauw in combinatie met de wollige. Hij is bedekt met een witte melige afscheiding die bestaat uit onder andere wasdraden. De wolluis maakt deze laag aan voor bescherming tegen . Kamerplanten werken erg goed om de lucht in je huis te zuiveren. Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door kamerplanten de juiste plek te geven en ze goed te verzorgen. Met fijn gesteentemeel kun je insecten, mijten, bacteriën en schimmels op planten bestrijden.


Eender welke potgrond die ik koop om mijn kamerplanten in te verpotten beschimmelt bovenaan (dus de oppervlakte) binnen de week. Het is een witte schimmel , eerst een soort dunne waas, daarna witter en vaster. Staan uw bloemen en planten er een beetje.

De eerste aandoening die er voor kan zorgen dat er een witte schimmel op de planten in je tuin ontstaat is echte meeldauw of witziekte. Van deze eigenlijk zeer vaak voorkomende plantenziekte is bekend dat ze niet alleen de groei van de aangetaste plant doet afnemen, daarnaast zal ook de levenskwaliteit aanzienlijk. De schimmels die het meest voorkomen op snelgroeiende planten zijn meeldauw en botrytis.


Daarnaast zijn er nog veel andere plant - en bodemschimmels. Bij een meeldauwaantasting is een wit of grijs schimmelpluis te zien op verschillende delen van de plant. Bij botrytis zie je grijsblauwe pluizen. Zie hier onze kamerplant. Er zit een soort witte schimmel op de bladeren, waarvan ik.


Planten met leerachtige bladeren hebben minder water nodig dan planten met weelderige zachte bladeren. Snoeien kan sommige kamerplanten in model houden. Als potten of aarde wit uitslaan (zouten afgegeven door de wortels) is het de hoogste tijd om te verpotten. Als planten schimmel krijgen zoals bij de Begonia, . Aangezien het overgrote deel van de ziekte zich op de buitenzijde van de plant bevindt, kan je dit poederig laagje met de vinger afwrijven.


Luizen, kevers, vliegjes, schimmels en andere ziektes en ongedierte tasten je waardevolle tuin- en kamerplanten aan. Voor elke kwaal is er een. Spint valt tal van planten aan, . Het kan voorkomen dat uw plant kennelijk ziek is, maar dat er toch geen schadelijke insecten op zichtbaar zijn.


Mogelijk is er dan sprake van schimmel of een andere, rotting veroorzakende ziekte. Ook kunnen de bladeren bedekt zijn met witte , poederachtige meeldauw.

Deze aandoening komen het meest . Kleverige bladeren Zwarte schimmellaag op de bladeren,. Brengen schade aan doordat ze uit de bladeren het sap zuigen. In hun suikerachtige uitwerpselen (honingdauw) ontwikkelt zich een schimmel die de plant met een zwarte schimmellaag bedekt (roetdauw). Er vormt zich een witte.


Kweekexpert Muna legt uit hoe je schimmel van je aarde kunt verwijderen, maar voorkomen is beter dan genezen. Een wat vreemde vraag van Martien, die met zijn nieuwe led kweeklamp alleen nog witte knikkers van toppen lijkt te kunnen kweken. Help, mijn jonge wietplant vergeelt. Beste Rob, ik krijg witte schimmel in de aarde bij mijn kamerplanten.


Hoe komt dit en hoe is het te voorkomen? Dit zal waarschijnlijk geen schimmel. Dan is de kans groot dat je te maken hebt met meeldauw, een parasiterende schimmel die ook wel witziekte wordt genoemd. Met de volgende tips maak je de kans een stuk kleiner op de witte schimmelziekte. Wanneer de schimmel de plant steeds meer overneemt zal de groei namelijk afnemen of volledig stoppen.


De symptomen en het herkennen van witgrijze meeldauwschimmel (echte witziekte ) en valse meeldauw. De ziekte uit zich door een wit grijs schimmelpluis op bladeren, takken en bloemen. Het middel wordt dan opgenomen en vervoerd binnen bij voorbeeld één blad van de plant om daar zijn werking te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.