donderdag 28 december 2017

Passievrucht kweken

Passiflora edulis of passievrucht met drietallig blad is heel geschikt als klimplant en als kuipplant. De rimpelige, rijpe vruchten zijn erg aromatisch als je ze vers kan afplukken. Deze kleurrijke, klimmende fruitsoort vraagt een zonnige, warme standplaats en moet meestal binnen overwinteren.


Het rijpen kan echter nog enige maanden in beslag nemen. Bij veel soorten zal aan het eind van dit proces de vrucht .

De soort edulis fredericki is zelfbestuivend en . Afbeeldingen van passievrucht kweken Meer afbeeldingen voor passievrucht kweken Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Hoi, Die kan je zeker zaaien, ik heb er hier ook een aantal liggen, nog niet toegekomen aan zaaien (veel te veel zaadjes en veel te weinig ruimte).


Op deze site staat een goede uitleg, komt neer op zaadjes laten weken, dan ik de juiste grondmix doen, plastic zak eromheen en wachtten. Hoe meer zon, hoe uitbundiger de bloei. Trivia: Ook in Nederland kun je eetbare passievruchten kweken.


Om de vruchten goed te kunnen laten rijpen, kun je de planten het beste in een kas kweken.

Kweek ze in een kas, die je net vorstvrij kan houden of in een grote pot, die je vorstvrij kan zetten. Passievruchten hebben een unieke, prettige smaak: zoet en iets bitter. Deze planten behoren tot de Passifloraceae en zijn klimmende planten. Er zijn wel 4soorten en komen uit Zuid-Amerika.


Ze geven prachtige bloemen en kunnen ook in huis worden gekweekt. De grote vrucht is goed eetbaar maar bevat heel veel pitjes. Deze kunnen weer nieuwe planten opleveren. Zaden van vers geoogste passievruchten ontkiemen snel, maar oudere, droge zaden kunnen er maanden over doen om te ontkiemen, als ze al ontkiemen.


Koop een paar dagen voordat je besluit het zaad te planten rijpe passievruchten in de winkel. Maak ze open en verzamel minstens een half . Passiflora caerulea of passiebloem snoeien passiflora, overwinteren, passiflora vermeerderen door stekken, zaaien, afleggen - Passiflora caerulea: klimplant en kuipplant met lekkere passievruchten. Een kort verhaal over de passiflora (passiebloem en vrucht) komende weken speciale Passie en.


Ooit geweten dat je zelf prima avocadoplanten, citroenboompjes en passievruchten kunt kweken ? In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe je dat kunt doen. Informatie over het kweken van de avocadoplant, de citroenboom en de passievrucht. Eigenlijk is een pit niet meer dan een pakketje vol zaden.

Je kunt de plant het beste in de vensterbank houden. Daar heeft de passievrucht het minste last van lage temperaturen. De vruchten van de gewone passievrucht , verkleuren van groen, naar oranje geel en voelen dan zacht aan, dan zijn ze rijp, vaak blijven ze hangen tot na de kerst, de smaak is betrekkelijk flauw, er zijn me geen recepten bekend er iets mee te maken, maar mengen met andere vruchten die sterk van smaak zijn, kan altijd. Deze worden zoete granadilla of zoete passievrucht genoemd.


De plant is eenvoudig te kweken door middel van zaaien of stekken. De plant kan tegen korte perioden van lichte vorst, maar verdraagt droog, heet weer slecht. De Passieflora is een bijzondere en erg populaire plant in veel West Europese landen.


Dit is niet in de laatste plaats vanwege de uitbundige bloei van de meeste soorten. Ik heb een weddenschap met een aantal mensen. Het komt er eigenlijk op neer dat ik, samen met iemand anders, passievruchten moet gaan kweken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.