vrijdag 29 december 2017

Bedwants eitjes

Eitjes van een bedwants moet u snel herkennen. Dit komt omdat bedwantsen zich heel snel kunnen verspreiden en dit kan uitgroeien tot een bedwantsenplaag. Bedwantsen eitjes zijn wit en ongeveer millimeter groot.


Een eitje komt ongeveer na twee weken uit en dan begint te levensfase als larve. Omdat vrouwtjes vaak meerder eitjes bij elkaar lekken, zijn kunt u eitjes van bedwantsen herkennen als kleine witte korreltjes, die vlak bij elkaar .

Voordat je de bedwants kunt zien zal je eerst de eitjes moeten herkennen. Als je nooit een eitje van een bedwants hebt gezien zal je denken dat het eitje van een bedwants een wit stofje of een kruimeltje koek is. Een mooie plaats om dit te doen is het be de kast, een stopcontact maar ook een stuk los zittend behang is een mooie verstopplek voor de bedwants.


In weken zal de bedwants ongeveer eitjes leggen en deze cyclus zal zich na weken herhalen. Je zult begrijpen dat op deze manier de bedwants. Hoe herken je bedwantsen , wat zijn de symptomen, hoe voorkom je bedwantsen en hoe kun je de bedbugs opsporen en bestijden?


Afbeeldingen: bedwants met eitje en bedwants op de huid.

De bedwants begint zijn levenscyclus als eitje. Deze zijn wit en ongeveer millimeter groot. Na dagen komt het ei uit . Jij, de dokter en de ongediertebestrijder moeten op zoek naar sporen om vast te stellen door wat je bent gebeten. Klink een beetje als CSI, vind je ook niet? Zoete, vieze geur - In het geval van een grote besmetting zijn bedwantsen ook te ruiken.


De hond kan de plaats waar de bedwants zitten aanwijzen, waardoor de bestrijding zeer gericht kan plaatsvinden. Ook kan de hond sporen van bedwants ruiken, waardoor het mogelijk is te achterhalen welk traject de webwants . Het insecticide moet tenminste keer met een tussenpoze van 4-dagen worden gebruikt omdat niet altijd alle eitjes en nymfen in een keer gedood worden. OBON = ongedierte-bestrijdingsdienst . De wijfjes leggen enkele tot ongeveer eitjes per dag en in totaal ongeveer 2gedurende hun . Een bedwants herkennen - How.


Als u slaapkamermeubilair tweedehands aangekocht heeft, is het mogelijk dat de bedwantsen zo uw woning binnengekomen zijn. Dit zijn de uitwerpselen van de bedwantsen. Daarmee verwijder je bedwantsen en eitjes uit je matras, tapijt, muur en andere oppervlakken.

Let goed op naden, randjes en plooien van je matras en boxspring, en ga helemaal langs de randen van je vloerbedekking. Gooi je stofzuigerzak daarna in een vuilniszak die je goed dichtmaakt. Vooral veel hotels in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar vaak buitenlandse toeristen komen, krijgen er steeds meer mee te maken. Het kan goed zijn om je tapijt . Daarnaast komen bedwantsen ook in de vorm van eitjes mee met reizigers uit . Het vervelendste is dat je de bedwants eenmaal in huis bijna niet meer wegkrijgt.


De eitjes van bedwantsen kunt u herkennen aan hun witte kleur en het feit dat ze vaak dicht bij elkaar liggen. Een groepje eitjes van bedwantsen ziet eruit als kleine, witte korreltjes van ieder gemiddeld een mm groot. U kunt de aanwezigheid van bedwantsen herkennen aan roodbruine tot rode . Donkere vlekjes, dit zijn de uitwerpselen van een bedwants. De bevruchting van de bedwants vindt niet zachtzinnig plaats: het mannetje boort een gat in het vrouwtje om de eitjes te bevruchten. Vervellingen van de verschillende stadia van de bedwants.


Uit een ei komt na ongeveer weken de nimf tevoorschijn, een miniversie van de . De duur van de nimf fase van een bedwants is helemaal afhankelijk van de hoeveelheid bloed het beestje kan krijgen. De vrouwelijke bedwants legt tot eitjes per dag. Hoe meer bloed hij binnen kan krijgen, des te eerder zal hij volwassen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.