dinsdag 26 december 2017

Ph waarde verlagen zwembad

Een te hoge ph waarde in je zwembad is een ph waarde die 7. Op dat moment is je water te zacht. Alhoewel dat erg aangenaam klinkt, kan dit aardige gevolgen hebben. We leggen je graag uit hoe dit komt, wat de gevolgen zijn en hoe je dit kan oplossen! Als deze alkaniteit te hoog is, heeft een zwak zuur of een zwakke base (zoals pH minus en pH plus) geen effect op de zuurtegraad van het water.


Om de alkaniteit te verlagen dien je een sterk zuur te gebruiken zoals vloeibaar zoutzuur of zwavelzuur.

Idealiter ligt de alkaniteit waarde van het zwembad. Gratis e-book met advies zwembadwater! Hoe moet ik ph zwembadwater verhogen of ph zwembadwater verlagen ? De Ph - waarde van mijn kinderzwembad (5m3) is 7. Vraag hoe kan ik deze eenvoudig verlagen tot 7. Kan ik ongestraft een zeer kleine dosis zoutzuur toevoegen?


Bij voorbaat dank voor jullie reakties op deze misschien wel domme vraag,. Ik voeg nooit vers water toe. Ik krijg de PH niet omhoog!

Zwembadwater pH niet in orde. Maar wat wilt dat juist zeggen? Hoe kunnen we zorgen dat ons zwembad de juiste waarden heeft? De pH - waarde kunt u meten met de testers, ook te vinden op deze site. Wat wilt zuurgraad zeggen?


Aangezien de pH - waarde van het leidingwater in Nederland ergens tussen de 7. Indien de pH - waarde te laag is gebruikt u . Voor een gezond zwembad moet de pH waarde in balans zijn. De optimale pH voor je zwembad is 7. Ook voor de effectiviteit van het chloor (voor desinfectie) is deze pH waarde het beste. Wil de ph van het water verlagen met zoutzuur, hoe reken je dit uit? Toevoegen van liter zou dan tot een waarde die in de buurt ligt moeten leiden.


De pH waarde , oftewel de zuurgraad van het zwembadwater , is de basis voor schoon en helder zwemwater. Zonder een goede pH waarde werkt chloor niet optimaal en kan je zwembad groen worden. Een goede pH waarde ligt tussen de en 6. Het meten van de pH waarde doe je met een tester.


Optimaliseer de Chloor - en PH waarde van uw zwembad. De zuurgraad ofwel pH - waarde is een belangrijke parameter in het beoordelen van de kwaliteit van zwembadwater.

Steeds meer zwembaden laten daarom maandelijks het waterstofcarbonaatgehalte analyseren en doseren natriumwaterstofcarbonaat om het gehalte te verhogen. Daarom heb ik net meteen nog een ph en chloor test gedaan, maar de ph waarde is helemaal verpest door het regenwater. Het is zelfs zo erg dat de ph tablet niet eens oplost in het testbuisje. Ook de chloor is niet meer in orde, maar dat is vrij makkelijk te verhelpen. Hoe erg is het als de ph waarde van je zwembad te laag is.


Ik heb een zwembad in de tuin en heb net de ph waarde gemeten maar die is flink te laag. Met uw gezondheid (en die van uw familie) in het achterhoof zorgt u best dat u steeds geconcentreerd zwavelzuur in huis heeft, zodat u snel kan anticiperen wanneer de pH van uw water te laag wordt. De functie van zwavelzuur is het verlagen van die . De perfecte waterbalans is altijd afhankelijk van het weer.


Wanneer het mooi, zonnig en vooral warm weer is, zal het chloorverbruik van je zwembad omhoog gaan. Test tijdens deze periodes dus nog eens extra het water . Natuurlijk wilt u uw zwemwater schoon en fris houden zodat u bij de eerstvolgende warme dag direct van uw zwembad kunt genieten. Wanneer uw zwemwater groen is het belangrijk om eerst de pH - waarde van het zwemwater te controleren.


De waarde moet tussen de en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.