dinsdag 25 augustus 2015

Cylindrocladium bestrijden

In België is onderzoek gedaan naar hoe de ziekte te bestrijden is. Candit – kresoxim-methyl. Topsin MWG – thiofanaat-methyl. Duurzame chemische bestrijding.


Al gauw bleek de bestrijding van de schimmel een complexe zaak, en het werd een strijd op verschillende fronten, aldus Bjorn . Schade: Grote, kale, plekken die kunnen leiden tot volledig afsterven van de plant.

Behandelen met aangepaste fungicides vanaf mei. Vooral extra opletten bij warme, vochtige periodes met veel neerslag. Preventieve bestrijding. De grootste schade gebeurt in de zomer en herfst, vooral bij vochtige omstandigheden.


Extra waakzaamheid is dan zeker geboden. Cylindrocladium in Buxus. Onkruid kan je op een doeltreffende en milieuvriendelijke wijze bestrijden : in je gazon, tussen je sierplanten, op je oprit of tuinpad.


De eerste vraag die je best stelt is welke planten je ongewenst vindt in je tuin.

Zijn paardenbloemen en madeliefjes in het gazon onkrui of is het welkome afwisseling van de groene grasmat? Speciaal aanbevolen bij buxusschimmels. Ter voorkoming en ter bestrijding van schimmelziekten in sierbomen en - heesters. Kennis fungicidenresistentie.


Optimaal tijdstip toepassing. Overerving en synergisme resistentie. Teelttechnische maatregelen.


Deze kennis moet in de toekomst leiden tot een meer efficiënte klassieke bestrijding , aangevuld met teelttechnische en resistentiemaatregelen. De ziektebeelden zijn duidelijk omschreven en goed te herkennen. Op jonge bladeren ontstaan . Buxusziekte Eerste teken van Volutella buxi Vergevorderd stadium van Volutella buxi. Buxus, in het bijzonder buxushagen kunnen aangetast worden door de buxusziekte. Buxus is aangetast door de buxusziekte.


Beide veroorzaken blad– en taksterfte. Laat mij beginnen met de twee vormen te beschrijven. Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina.


SCHIMMELS bestrijden EN voorkomen in SIERPLANTEN Eminent tegen schimmelziekten in sierbomen en - heesters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.