woensdag 26 augustus 2015

Luizen kamerplanten bestrijden

De luis zuigt de sappen uit de plant en richt zodoende schade aan. De luis reproduceert zich snel en is hierdoor snel een hardnekkige plaag. De bestrijding is relatief eenvoudig. Een bad met koud water beschadigd de plant niet, maar doodt de luizen wel.


Je kunt de bladeren van je kamerplant. Om de plaag goed te kunnen bestrijden , moet je eerst weten om welk insect het gaat.

Hieronder zie je fotootjes met een korte omschrijving van de meest voorkomende plaagbeestjes op kamerplanten. Als u er niet tegen optreedt kunnen uw planten er flinke schade van ondervinden. Is je kamerplant nog te redden en zo ja, hoe? Bladluis_venkel_-commons-400x300.


De tuinman weet er wel raad mee. Herhaal de operatie tot alle bladluizen verdwenen zijn. Controleer daarna nog regelmatig of de bladluizen ook wegblijven en herhaal de behandeling indien nodig.


Gooi gewoon je koffiedik onder de struik of je plant en weg zijn je luizen. Luizen bestrijden op de planten, zowel binnen als buiten.

Gewoon ingraven op een geschikte plek. Een paar weken later zijn de luizen weg en . Het sap stroomt door de zeefvaten en staat onder hoge . Dit sap heet ook floĆ«em. Natuurlijke tips tegen bladluis. Ze komen voor op rozen en fruitbomen, maar kunnen eigenlijk op elke plant zitten. Wij bieden je tal van oplossingen om bladluizen op een al dan niet milieuvriendelijke manier te bestrijden.


Bestrijd bladluizen met zeepwater-spiritus Last van bladluizen ? Een andere optie is om een natuurlijke vijand van de bladluis aan het werk te zetten, zoals het lieveheersbeestje. Maar lang niet alle bladluizen herkent u aan de groene kleur. Hoe kunt u bladluizen bestrijden of verwijderen? Er zijn ook roze modellen, zwarte en bruine of gele. Wolluis voorkomen en bestrijden.


Spuit de luizen en eitjes zelf van de plant af door middel van een krachtige plantenspuit met water. Hangt er geheel vanaf waar u ze wilt bestrijden. In de tuin vind je ze vaak op.


Zijn het kamerplanten dan kunt u gebruik maken van brandnetels. Om stank te voorkomen kunt u deze het beste koken.

Neem een flinke bos en kook die ruim minuten. Na afkoeling kunt u de kamerplant daarmee aan de onderzijde van het blad . Ongedierte, ziekte en plagen in je tuin zijn behoorlijk. Bescherm planten en gewassen tegen mieren, bladluis en slakken. Op natuurlijke wijze mieren bestrijden of bladluis bestrijden met de producten van Praxis.


Gelukkig kun je bladluis bestrijden op een milieuvriendelijke manier. Alles over de bestrijding van bladluizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.