woensdag 26 augustus 2015

Kastelen overijssel bezoeken

Het landgoe met de prachtige kasteeltuinen , is absoluut een bezoek waard! Maak een mooie wandeltocht of bezoek de kasteeltuinen , een molen en een houtzagerijmuseum. Kasteeltuinen Landgoed Weldam.


Bezoek een kasteel of landgoe Nederland kent tientallen historische landgoederen en kastelen , en honderden kastelen in gebruik als conferentieoord , museum of open voor bezichtiging. Een overzicht van kastelen in Nederland die u kunt bezichtigen.

Dit is een lijst van kastelen en havezaten in de Nederlandse provincie Overijssel. In de lijst zijn alleen die kastelen en voormalige kastelen opgenomen die verdedigbaar waren of zo bedoeld zijn, en voor bewoning bestemd waren. Aan het eind van de 12e eeuw werd er een verstevigde boerenhoeve gebouwd die dankzij het pachtsysteem kon uitgroeien tot een kasteel. De provincie Overijssel staat garant voor veel mooie natuur, veel water en sfeervolle dorpen en steden.


Sommige steden en dorpen hebben nog veel historische panden in de binnenstad staan. Er zijn dan ook veel bijzondere buitenplaatsen in Overijssel te vinden. Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen.

Daartussen slingeren zich beken en . Deze pagina is bedoeld voor geïnteresseerden die alles willen weten over de kastelen , landhuizen en havezaten in Overijssel. We hebben ook een gastenboek. We vinden het leuk als u een berichtje achterlaat: bezoek het gastenboek!


Fotograaf: Andries de la Lande Cremer. In een park met monumentale lanen en versierde bosvlakken, aangelegd in Frans classicistische stijl, vind je kasteel Eerde. De middenpartij van het kasteel is versierd met een hardstenen omlijsting, wapensteen en uurwerk.


Zeer bijzonder is het interieur, dat nog nagenoeg . Landgoed Warmelo is gelegen in Diepenheim, gemeente “Hof van Twente”. Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maakt u kennis met vier eeuwen tuin-architectuur.


Beweeg de muis over deze interactieve. Andere tochten zijn de Staringfietstocht en de Achterhoekse fietsknooppuntroute. Iets verder ligt natuurlijk het park de Hoge Veluwe.


Ook is een bezoek aan pittoreske stadjes zoals Zutphen, Deventer en Bronckhorst een must.

Rechteren heeft hij de lusten, maar ook de lasten van het kasteel dat hij en zijn echtgenote erven. En bij een landgoed van 1. Mythisch „In het begin was het een abstract gegeven. Het was op de achtergron maar een deel van mijn leven was . BEZOEK DE KASTELEN EN BUITENPLAATSEN. De verscheidenheid aan landschappen en bui- tenplaatsen maakt Overijssel tot een prachtige provincie. Het rivierenlandschap rond de IJssel en de Vecht heeft weidse uiterwaarden.


U treft hier informatie aan over de bezoekersmogelijkheden van honderden kastelen , historische buitenplaatsen en landgoederen (KBL) in ons land. Met behulp van zoeksleutels kunt u hier eenvoudig achterhalen waar u kunt wandelen, eten, overnachten, een kasteelmuseum of historische moestuin kunt bezoeken. We bezoeken de tuinen en het landgoed van kasteel Weldam te Diepenheim in Overijssel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.