dinsdag 25 augustus 2015

Moestuin december

Wat zijn de moestuinklusjes in december ? Zorg dat de grond in goede conditie is voor het voorjaar. Je kunt de grond het beste beetje bij beetje omspitten om alle . TEELTPLAN Het nieuwe seizoen voorbereiden door het opmaken van een teeltplan. Dit teeltplan is niet meer of minder dan het scenario van je moestuin voor volgend jaar.


Met een teeltplan verdeel je de moestuin in.

Een rasechte moestuinier kijkt alweer uit naar het nieuwe seizoen, maar is ook ontzettend blij dat het nu even wat rustiger kan. Met uitzondering van een paar kooltjes en knollen die je nu oogst, is het opvallend stil in moestuinlan en dat zal nog wel even zo blijven. Verwelkom koning winter en geniet van een heerlijke kop thee! Doe af en toe een tuinklus en vergeet de tuinvogels niet.


In december raakt de moestuin leeg. Het merendeel van het oogstbare spul is geoogst en oude gewasresten zijn verwijderd. Voor wie de beschikking heeft over stalmest, is het nu het moment om daarmee te bemesten. En voor wie zijn grond nog niet omgespit heeft, is het nu een goed moment . Op zoek naar de moestuin zaaikalender voor december ?

Bekijk snel welke groenten, kruiden en bloemen je moet zaaien in de zaai maand december ! Ik ga zelf op december zaaien. En dat belooft dan weer eens niet veel goeds voor mijn geduld. Ik beloof na het weekend in een blog te laten weten wat ik . Dat geeft u de gelegenheid om uw tuingereedschap een onderhoudsbeurt te geven en plannen te maken voor uw moestuin voor volgend jaar.


Winterharde gewassen zoals groene kool, boerenkool, . Werken in de moestuin in december. Vervang beschadigde of kapotte palen. Maak de kas grondig schoon als hij leeg is. Verwijder vuil tussen overlappende ramen.


De moestuin in december. Na een aantal winterse, regenachtige dagen is de grond waarschijnlijk kletsnat en is het verstandig om niet in de moestuin aan het werk te gaan. Door in natte grond te gaan werken, wordt de structuur van de grond namelijk slechter. Spruiten, broccoli en boerenkool zijn nu lekker!


De eerste vorst kwam erover. Zetmeel is daardoor omgezet in suikers. De winterbloemkool is nu 5cm groot, . Indeling in: Groenten, Kruiden, Bloemen, Bloembollen, Gazon, Combinatieteelt Zaaikalenders moestuin : wanneer zaaien, verspenen en oogsten?

Zaden geselecteerd op zaaimaand: Zadenkopenonline. Nooit duurde het tuinseizoen zo lang. Als het weer zo blijft evolueren ziet de moestuin er de komende jaren waarschijnlijk helemaal anders uit, en kunnen we met kerstmis ook nog verse groenten oogsten.


Stilaan wordt het nu toch wel stil en leeg in de moestuin. Tijd om terug te blikken op het voorbije seizoen, de balans op . Een van de woontrends die al jaren een hype is, is groente verbouwen in eigen tuin. Naast dat het lekker is om verse groente uit eigen tuin, is het voor kinderen ook heel leuk en leerzaam. Vorige week de geopod large gekocht.


Zeer degelijk systeem met handige thermostaat bediening. Wel opletten met grotere ppotjes, het duurt zeer lang voor dat het systeem op 25°c komt. Volgende lichting begin ik met een zaaitray die ik ook op de webshop heb besteld. Er zijn nog wel een paar klusjes die je kunt doen, maar voor een groot deel ligt je moestuin er nu verlaten en leeg bij.


Tijd om de balans op te maken van het voorbije seizoen! En … de voorpret voor het nieuwe seizoen kan langzaam beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.