donderdag 30 juli 2015

Groenten kweken in plastic flessen

Een flessentuin is een makkelijke manier om thuis groente zoals, pluk sla, veldsla, krulsla,kropsla en. Met behulp van plastic flessentorens. Je kan met deze techniek effectief gebruik maken van de ruimte en van je terras of zelf . Ontdek en bewaar ideeën over Planten kweken op Pinterest. Meer ideeën over Groenten kweken , Schaduwplanten en Tuinieren.


Tenminste als jullie het met mij eens zijn dat deze methode er bij past.

Hoewel er inderdaad gebruik wordt gemaakt van plastic flessen en een aantal andere afvalmaterialen (zie het schema links), blijkt het systeem bij een nadere. Het kweken van de planten op uw balkon, of beter nog in je tuin, maakt buiten dat het een zeer lonende activiteit is ons ook zelfvoorzienend in de consumptie van bepaalde groenten en fruit. Als je dacht dat het kweken van je eigen groenten en fruit alleen voor mensen met een (grote) tuin is, dan heb je het (gelukkig) mis.


Je kunt met plastic flessen trouwens nog veel meer als het gaat om je eigen groenten en fruit verbouwen. Met de vijf trucs uit dit artikel kan. In het voorjaar kan je deze flessen uitstekend gebruiken om eigen onbespoten groenten te kweken.


En het is de moeite waard: het verbouwen van je eigen groente is leuk, leerzaam , gezond en vooral ook enorm ontspannend. Je kunt verrassend veel groenten en fruit in potten en bakken kweken. Met wat touw, lege frisdrankflessen , plastic bakjes of zelfs zakjes kun je ook al prima resultaten bereiken.

Die flessen kunnen nooit de grotere planten houden en al zeker niet als er tomaten aankomen. Misschien is het eerder voor. Een leuke manier voor kleine tomaten soorten te kweken , de plantjes hebben wel veel extra voedingstoffen nodig omwille van dat ze niet in volle grond zijn.


Voordelen zijn dat het . Wij vinden het prachtig om ons eigen groenten en fruit te kweken. Je hebt niet noodzakelijk een groot stuk grond nodig om groente en fruit te kweken. Sommige hebben een moestuintje, andere weer een bak in de tuin, maar wat Willen van Cotthem heeft ontwikkeld hadden wij niet gedacht! ZO MAAK JE EEN FLESSENTOTEM. Vul de fles met potgrond.


Vanaf maart–april kun je binnen zaaien of planten. Na half mei kunnen de flessen naar buiten. Spannend om te zien hoe nu . Diepe en brede bakken zorgen dat er minder water verdampt en leveren uw groenten een grotere voedselvoorraad. Snijd de onderkanten van plastic flessen die u met de hals in de grond steekt, om de voet van de planten . Groenten telen op het balkon van A tot Z, een E-book thuis-tuinieren voor dummies.


Kweken in de vensterbank, de raamtuin, de vierkante meter kant-en- klare tuin, groente telen in potten en bakken. Hoe gebruik je een plastieken fles nuttig in je tuin? TJING TJING TUINEN - Elk jaar belanden er meer dan 750.

Zo plastic flesje langs de weg kan al heel grote effecten hebben op het milieu, maar to. In de binnentuin van het historische Hotel Clemmen in de Veldstraat groeien vanaf nu groenten , fruit en kruiden. Met recuperatiematerialen zoals dakgoten, plastic flessen en plantenzakken werden kleine eilandjes gemaakt waarin kruiden, aardbeien, kolen en veldsla in de beste omstandigheden kunnen gedijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.