maandag 27 juli 2015

Muizen in de spouw

Hoor jij wel eens muizen in je spouwmuur en wil je ze niet in je hele huis? Lees hier hoe je dit ongedierte het beste en duurzaam kunt bestrijden. De spouwmuur is voor muizen net de snelweg in nederland. Daar kunnen ze via de spouw op elke verdieping en elke kamer komen.


Er is altijd wel een gaatje te vinden waar een muis door kan. Wist u dat een muis door een spleetje kan kruipen .

Maarrrr hoe zorg je dat ze daar verdwijnen? Woon in een oud huis en hoor daar wel eens wat in de muren. Nu ben ik behoorlijk bang van muizen (in huis, wil dat echt niet!!!!) Maar wat kan je daar aan doen?


Heb ze nog nooit in huis zelf gezien maar ben zo . Meer resultaten van forum. Of is er sprake van muizen tussen de muren? Laat dan een professionele ongediertebestrijder de muizen bestrijden.


Ik zit reeds anderhalf maand met iets in mijn spouw. Wat nu volgens mij ook al in het plafond zit van mijn verdiep tussen de houten balken.

Ik heb in het begin eerst vallen gezet in de stootvoegen maar zonder resultaat. Nadien heb ik een paar stootvoegen toegemaakt met zo een bijenhekje . Ik heb manlief al een keer heel de slaapkamer van ons en mijn zoontje ondersteboven laten halen (midden in de nacht) omdat ik er van overtuigd was dat . Dit is een tweedelige muur met daartussen een lege ruimte, de spouw. Deze heeft als functie het doorslaande water van buiten tegen te houden door middel van een lucht barrière. Het zijn stenen muren, met gipsplaten binnenwanden, daartussen isolatie. Hun voorkeur gaat uit naar een rustige plaats waar voedsel in de buurt is – vaak op zolders of in spouwmuren.


Maar ook de ruimte achter koelkasten, keukenkasten of fornuizen zijn potentiële nestplaatsen voor muizen. Ik heb de woningbouw gebel en zij willen komen kijken of er een opening in de spouw zit, die ze dicht kunnen maken, maar verder doen ze niets. Als ze er niet uit kunnen voor voedsel, zullen ze uiteindelijk wel het loodje . Veel mensen zijn zich niet bewust hoe. Binnen een woning verplaatsen ze zich meestal via ruimtes zoals uw spouwmuur. Via de spouwmuur kan een muis zich snel verplaatsen.


Een muis kan door een erg kleine spleet ( denk aan barsten of stootvoegen) zonder problemen toegang krijgen tot uw spouwmuur. Doordat muizen door gaatjes zo groot als een potlood kunnen kruipen, kunnen ze overal komen. Ze hebben geen moeite om via de spouwmuur naar een andere verdieping te . Ze kunnen zich ook van binnenuit naar je zolder verplaatsen via de spouwmuur , of door gaten in de structuur onder het dak , via pijpen, leidingen en bekabeling. De meeste woningen zijn voorzien van spouwmuur.


Muizen zijn ook goede klimmers.

Een ruimte tussen twee dragende muren waar meestal isolatiemateriaal in zit. Metselaars laten tijdens de bouw openingen vrij tussen de stenen voor de ventilatie. Meestal zijn deze openingen groot genoeg voor muizen om binnen te dringen.


Het is noodzaak muizen in de spouwmuur te bestrijden omdat dit dè snelweg voor de kleine plaagdieren is. Zo krijg je muizen in plafond en muizen op zolder. Dit resulteert dan vaak in gekrabbel en getrippel van muizen tussen het plafond. Helaas kan een muis er vaak een stuk makkelijker bij. In één van onze vorige blogs heb je al kunnen lezen dat voor een muis een klein gaatje van 5mm al voldoende is om binnen te dringen.


Met name spouwmuren en kruipruimtes kunnen een oorzaak zijn van muizen boven je plafond. Omdat een spouwmuur hol is, heeft . Voorkom dat muizen in de spouwmuur kunnen komen en onderneem actie. Wij helpen u hier graag mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.