maandag 27 juli 2015

Onderhoud tuingereedschap

Ik heb een liefde voor oud gereedschap. Soms moet je iets vervangen of repareren zoals de steel, maar waarom zou je goed gereedschap wegdoen, als je het met een kleine moeite zelf kan repareren? Daarom in deze post alles over onderhoud en reparatie van tuingereedschap. Wie het helemaal goed wil doen schuurt de steel één keer per jaar op en zet deze dan uitgebreid in de lijnzaadolie.


Wel even goed in laten trekken en daarna de overtollige olie er weer af halen met een droge doek. Wie graag hulp wil bij het onderhoud van het tuingereedschap kan ongetwijfeld ergens in .

Onderhoud tuingereedschap. Olie en vet beschermen staal tegen vocht (roest) en zorgen er voor dat de bewegende delen soepel langs elkaar gaan. Heeft u misschien allerlei bezwaren om zelf te slijpen, tegen het gebruik van olie of vet bestaat geen geldig excuus.


Hoort u gereedschap piepen, dan . Gemotoriseerd gereedschap voor de tuin heeft voor veilig gebruik regelmatig onderhoud nodig. Als je het juiste tuingereedschap hebt aangeschaft, moet je dit natuurlijk ook goed onderhouden. Je controleert de machine meteen op slijtage.


Zorg er voor dat messen en kettingen scherp blijven, slijp ze regelmatig. Voor onderhoud en slijpen kun je ook naar een Welkoop winkel gaan, kijk hier welke winkels deze service bieden.

Breng je grasmaaier gerust in de winter voor onderhoud weg, dan heeft de werkplaats . Waarschijnlijk omdat je na het tuinieren gelijk van je tuin wilt genieten en niet nog bezig wilt zijn met je schop of heggenschaar. Of misschien wist je überhaupt niet eens dat je tuingereedschap ook onderhoud nodig heeft! Toch is het belangrijk voor die mooie tuin van jouw om je tuingereedschap netjes . Degelijk onderhoud van je tuingereedschap is essentieel voor een goede werking van je materiaal. Tuingereedschap onderhoud is belangrijk. Slijp met diamantvijl of steen van Felco.


Zet houten stelen in lijnolie. Als je jouw tuingereedschap goed onderhoudt, heb je er veel langer plezier van. Weet jij hoe je dit doet? Kwalitatief gereedschap is een must bij het tuinieren. Door je tuingereedschap goed te onderhouden, gaat het bovendien bijna een leven lang mee!


Snoeigereedschap verzorgen. De verzorging van snoeigereedschap vraagt om een specifieke aanpak. Goed gereedschap is het halve werk. Goed onderhoud van je gereedschap verlengt de levensduur, werkt prettig en is ook nog eens fijn voor je tuin.


Een scherpe snoeischaar beschadigt je planten bijvoorbeeld minder. Zo richting de winter gaat je snoeischaar, heggenschaar, takkenzaag, kettingzaag de schuur in.

Gereedschap moet zowieso het hele jaar door worden onderhouden, maar het moment voor je tuin in winterslaap gaat, is geknipt voor een grondige check-up van het materiaal. Aarzel niet en contacteer de Cauwer! Je weet zelf als geen ander dat je het prettigst in je tuin werkt met goed onderhouden en geslepen tuingereedschap.


Bovendien verlengt goed onderhoud de levensduur. Maar hoe houd je al dat gereedschap scherp en zonder roest? In deze workshop komen zowel theorie als praktijk van gereedschapsonderhoud aan bod . Bekijk ons assortiment op ranzijn.


Voor elke heg de individuele verzorging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.