donderdag 23 juli 2015

Vrijstaand maken

In oudere versies heette deze functionaliteit refine edge of rand verfijnen. In de nieuwste versie van Ps. Of het nu is voor op je website, in je folder of voor het maken van een collage, vrijstaand maken van een foto kun je voor veel doeleinden gebruiken.


Ook kanalen zijn echter een krachtig instrument om snel ingewikkelde selecties te maken ! Wij leveren hoogwaardige diensten voor beeldbewerking. Vaak denkt men een ander programma te moeten gebruiken voor het vrijstaand maken van een afbeelding.

Dit kost tijd en is eigenlijk overbodig. Soms wil je de achtergrond van een foto verwijderen. Een afbeelding vrijstaand maken met Voorvertoning is ook een optie. Hiermee leer je hoe je netjes afbeeldingen uit plaatjes kan snijden. Waarom vrijstaand maken ? Als een object of persoon vrijstaand gemaakt is, zijn er veel extra mogelijkheden voor design en web.


Een productfoto vrijstaand maken in photoshop kan op diverse manieren. Uiteraard is het vrijstaand maken van een object met veel details, bijvoorbeeld een haardos, veel lastiger dan een object met weinig details.

Hierbij is het wel van belang dat je een foto hebt met scherpe en onscherpe gebieden. In het filmpje hieronder leggen we je het uit in minder dan minuten. Wil jij weleens een afbeelding vrijstaand maken om hem op een andere ondergrond te zetten, maar weet je niet hoe je de schaduwen mee kan krijgen? Hij is namelijk best pittig, maar wel een echte lifesaver die onmisbaar is als je dit vaak . Ik vind het namelijk jammer dat allerlei topics hier in verdrinken. Dat kan soms best een uitdaging vormen.


Photoshop topics heb ik hem gesloten. Vrijstaand maken is een techniek waarbij de achtergrond weggehaald wordt en alleen nog het gekozen object zichtbaar is. Er is altijd wel vast achtergrondbeel maar extra beeld verlevendigt het betoog! PowerPoint zonder beeld is saaaai.


Productfotografie zelf doen? Retoucheren en foto bewerken. Als je een goede camera hebt en voor de juiste belichting kan. Kasias is expert in retoucheren en foto bewerken. Heeft uw een antieke foto met bijzondere herinneringen, maar is hij erg verkleurd en vol vlekken dan is daar vaak nog best veel aan te doen.


De meest voor de hand liggende reden is om een foto vrijstaand te maken , maar je kunt ook een aanpassingslaag plaatselijk toepassen. Beelden vrijstaand maken is meestal een eerste stap in onze service.

Beeldverwerking ongeacht de complexiteit, neem eens een kijkje bij ons. Alleen het beeld binnen het masker is dan zichtbaar. We maken voor het vrijstaand maken onderscheid tussen vectormaskers en pixelmaskers.


Een vectormasker zweeft als het ware boven de pixels. Het past de afbeelding .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.