woensdag 28 oktober 2015

Beste mest voor gras

Er zijn vrij veel verschillende soorten meststoffen voor het gazon te koop waardoor het soms wel eens lastig kan zijn om tot een keuze te komen. Toch is het allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. In principe zijn er slechts twee soorten gazonmest : organische mest en kunstmest.


Voor het gazon gebruik je het beste een . Er zijn veel producten te verkrijgen voor het bemesten van het gazon. De basis voor de bemesting bestaat uit de NPK-samenstelling.

Dit is de afkorting voor meststoffen. Om het gras in topconditie . Net als alle andere tuinplanten heeft ook het gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien, dit is de reden dat gazon bemesten essentieel is voor. Met deze strooiwagen worden eenvoudig graszaden , meststoffen , zand en zout verspreid. Wanneer kan ik het beste het gazon bemesten?


Gras begint te groeien bij een bodemtemperatuur rond de tot °C. Dit kan alleen bij regelmatig maaien, anders wordt de mulchlaag te dik en verstikt deze juist het gras. Kalk strooien in de winter verbetert de grasmat zodat mos minder kans krijgt.

Je kunt mest en kalk met de hand strooien (keer, haaks op elkaar), maar voor grotere oppervlakten is een strooiwagen erg handig. Een goede voorbereiding is essentieel bij het goed laten groeien van het ingezaaide gras. Zorg ervoor dat de bodem is ontdaan van onkruid dat de groei van het nieuwe graszaad kan belemmeren. Het is fout te denken dat gras geen extra bemesting nodig heeft. Een bemest gazon geeft vollere en groenere grasperken dat beter bestand is tegen mos, onkruid en extreme weersomstandigheden.


Je gazon bemesten doe je zelfs best maal per jaar. In het voorjaar voor een goede groei, tijdens de zomer voor een mooi . Bovendien vermindert de werking van de meststoffen bij extreem zure bodems. Hiervoor neem je best contact op met je tuinaannemer.


Meestal gebeurt dit in de lente én voor het bemesten van de gazon . Hieronder wordt uitgebreid beschreven wanneer en hoe u het beste kunt bemesten. Een vuistregel bij het gras bemesten is, om tijdens het groeiseizoen elke tot weken mest te strooien. Een gazon bemesten is bittere noodzaak. Door het keer op keer te maaien raakt de grasmat uitgeput en is voeding noodzakelijk.


Kies je voor een snelwerkende gazonmest , dan heb je snel . En daarna bemesten of kalk strooien? Eerst kalk en dan mest of andersom? Wie kan mij adviseren in welke volgorde ik wat het beste kan doen nu ik het voor t eerst weer gemaaid heb en t gras vol onkruid en mos zit?

Hartelijk dank alvast, groeten . Hoe vaak je gras bemesten? Voor een optimaal resultaat bemest je maal per jaar met een organische meststof. Dit kan het best in het voorjaar (maart – mei) en in het najaar (september-oktober).


De lente is de beste periode om je gras te bemesten. Wie nu de juiste keuze maakt, is vertrokken voor een mooie zomer, najaar én winter. Het gras in het gazon bij mij in de tuin is niet overal even mooi groen. Er zijn wat vale en dunne plekken en hier en daar groeien paardenbloemen en hondsdraf. Grasmest lijkt een logische optie, maar welke kies je?


Voorjaar: Nadat in het vroege voorjaar de kalk is gestrooid om het zuur uit de grond te halen is het tijd geworden om het gras te bemesten. Het is verstandig om dit minimaal weken na het kalk strooien te doen omdat anders de meststof niet voldoende wordt opgenomen. De beste tijd om het gras te bemesten is in het. Tips en trucks voor het beste onderhoud van uw gazon.


Ik ga binnenkort mijn gazon verticuteren en daarna bemesten. Nu was mijn vraag welke meststoffen zijn hiervoor best geschikt en niet al te duur ? Als ik prijzen bekijk als van DCM of Evergreen vind ik dit toch redelijk kostelijk. Het gazon is door de bemesting minder gevoelig voor ziektes, is minder bevattelijk voor weersinvloeden en heeft een dichtere groei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.