vrijdag 30 oktober 2015

Frambozen kweken

Nog veel meer info over frambozen en andere gewassen in de GRATIS demo van het Moestuin e-boek. Wil wil er nu niet snoepen van heerlijk fruit uit eigen tuin. De framboos is bij veel mensen favoriet, ga daarom frambozen kweken in je eigen tuin! Hieronder vind je informatie over het kweken van frambozen , het snoeien van frambozenstruiken en andere tips met betrekking tot de vochtigheid van de gron ziekten en ongedierte. Dit komt zeker door de goede smaak van de framboos vruchten.


Het kweken is niet moeilijk.

Er zijn namelijk zomerframbozen en herfstframbozen. Frambozen zijn echt snoepjes! Snijd de stengels na het planten terug tot op een lengte van cm.


Meng een paar handen kompost, potgrond of stalmest door het plantgat. Ze is familie van de roos (zoals je aan de stekels kunt voelen al zijn die niet zo groot en hinderlijk als die van een roos), en ze is een nauw familielid van de Braam. Aangezien een framboos in de winkel niet goedkoop is en iedereen binnen een jaar vruchten van deze plant kan toveren is de framboos echt een aanrader voor beginnende fruit-tuiniers. Bessen, bramen en frambozen : gemakkelijk zelf te kweken. Bessen en frambozen zijn echte vitaminebommetjes.


Bessen zijn gemakkelijk te telen en ze vragen bovendien weinig onderhoud.

Rubus idaeus-frambozelaar is bijzonder houtig kleinfruit dat gemakkelijk te kweken is en weinig plaats vraagt. Ook in grote potten kunnen herfstframbozen gekweekt worden. Plaatsgebrek in de fruittuin of geen fruittuin? Herfstframbozen en taybessen zijn eenvoudig in potten op te kweken op uw terras of balkon. Ben je weleens in de Achterhoek geweest?


Aan de bosrand tref je soms een rij frambozen struiken aan. Ze groeien overal, in de schaduw, zon stadstuin of balkon. Dus geen problemen voor de beginnende tuinder iedereen kan frambozen kweken , oogsten en . Website over zelf oa fruit kweken. Ga voor een heerlijke snoeptuin met je eigen frambozen.


Als je veel ruimte hebt en het een beetje uitkient, kun je lang frambozen oogsten. Zelf frambozen kweken is daarom extra interessant en gelukkig ook helemaal niet moeilijk. Bij de zomerframbozen kun je weer . Kies vooraf uit zomerframbozen of herfstframbozen.


Het zomerras geeft na twee jaar vruchten, de herfstframbozen kun je al . Naast gezond ook nog eens heel lekker.

De stengels zijn kruidachtig , houtig en dikwijls bezet met doorntjes (niet bij alle rassen). De bladeren zijn voudig (soms voudig op jonge scheuten) en hebben een gezaagde rand. Graag had ik vernomen of er iemand ervaring heeft met het kweken van frambozen in potten. Vermits wij maar een kleine tuin hebben en frambozen nogal kunnen woekeren, had ik gedacht potten te zetten met daarin frambozen , met een zekere afstan en de ranken dan leiden van de ene naar de . Veel aandacht eisen ze niet.


Een open standplaats, een . Superfood frambozen kweken. Voedingswaarde frambozen. Dankzij de bewezen krachtige antioxidanten en voedingsstoffen die de vruchten bevatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.