woensdag 28 oktober 2015

Gras voetbalveld

Desso voetbalgras wordt aanbevolen door FIFA. Wij garanderen a tot z opvolging van uw voetbalveld volgens strikte FIFA-normen. Ontdek onze voetbalsystemen.


Je hoort rondom voetbalwedstrijden vaak opmerkingen over het veld. Hoe goed het is of hoe slecht en.

Om de tv-kijker beter te laten zien of iemand buitenspel staat. Het is een mooie bijkomstigheid van het maaien. Door het maaien komen de grassprieten in een bepaalde richting te staan. Omdat een maaier aan het eind van het veld draait, komt een deel van het gras de ene kant op . Het gras in een voetbalstadion is heel belangrijk.


Het moet goed worden verzorgd. Nienke neemt een kijkje in het voetbalstadion van AZ. Wist je dat er kunstgras tussen het gewone gras staat?

Zo blijft het gras langer mooi! En het geheim van de banen op het veld? Dat heeft alles te maken met de grasmaaier, en het . Onderhoud grassportvelden. De algemene maaihoogte voor voetbalvelden is. Bij korter maaien blijkt dat de weerstand van de grasmat tegen.


Bij deze technologie worden twee soorten garens gecombineerd in één grasmat: de HELIFLEX monofilament vezel en een cross-linked MONOTAPE. Door deze combinatie ontstaan een aantal . Ik heb eens gezocht op het internet, maar niet direct gevonden. Je hebt zo op een professioneel voetbalterrein zo van die strepen, lichte en donkere strepen. Kvraag me af hoe ze dat creeëren. Is dat met verschillende hoogtes of is het gewoon . Wat je ziet op TV, is de manier waarop het gras gemaaid is.


Dit ziet er van bovenaf uit als donkergroen en lichtgroen. Dit doen ze door in banen heen en weer met een maaimachine het gras te maaien. Soms gebeurt het ook nog wel eens dat ze in . Volgens de KNVB dient er gemaaid te worden als het gras zover is aangegroeid dat er bij toepassing van de juiste maaihoogte snippers afkomen van niet meer dan m.

Bij de beoordeling van de maaibehoefte gelden de langste gedeelten (vaak de hoeken). Kunstgras is een kunstmatige variant van gras en wordt onder meer in de sportwereld toegepast als gewoon gras niet toereikend wordt geacht. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het gras niet goed kan gedijen omdat het veld beschut of binnen ligt.


De KNVB heeft meer dan miljoen leden, die lid zijn van één van de ruim 3. KNVB aangesloten voetbal - verenigingen. Tezamen spelen zij elk weekend ruim 32. Veel van de teams trainen bovendien ten minste één keer per week. Daarnaast worden veel accommodaties . Waaraan moet een sportveld voldoen? Voldoende waterdoorlatend.


Vlakheid versus stabiliteit. Hoge bespelingsintensiteit. Lage kosten per speeluur. Grassprieten op een voetbalveld hoeven niet aan bepaalde lengtes te voldoen. Een vergelijkende tabel!


Voetbal kunstgras is kunstgras met een wat hogere en zeer stevige kunstgrasvezel. Ons voetbal kunstgras is duurzaam en van professionele kwaliteit. Dit kunstgras wordt ook gebruikt . Voetbal is de meest gespeelde en meest populaire sport in de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.