maandag 26 oktober 2015

Haag snoeien

Er zijn verschillende soorten hagen. Wintergroen hagen zoals een taxushaag en een coniferenhaag, of een beukenhaag. Maar hoe kun je een haag snoeien ? Zorg dat al je hagen een eerste keer gesnoeid zijn voor de langste dag (juni) en snoei niet later dan midden september.


Wanneer moet je hagen snoeien of scheren ? De beste tijd voor het snoeien van de meeste hagen is mei – juni en aug – sept.

Wil je precies weten wanneer een specifieke haag of heg gesnoeid moet worden, kijk dan op de onderstaande Snoeilijst van de meest bekende hagen. Je krijgt vervolgens te. Steeds meer mensen kiezen voor een groene haag als erfscheiding. Prachtig, maar op tijd snoeien is nodig om je groene erfafscheiding compact en goed in model te houden. Anders zal de haag de tuin in groeien en de andere planten steeds minder ruimte gunnen.


Een te hoge haag haalt bovendien het zonlicht uit de . Je wilt een liguster haag snoeien ? Plantencentrum MarĂ©chal geeft je uitgebreid advies! Voor slechts een klein beetje moeite wordt u beloond met een sterke, gezonde en mooi natuurlijke haag.

Maar ook robuuste hagen als de haagbeuk hebben baat bij onderhoud. Zoals bij de meeste haagplanten is er regelmatige snoei nodig om ze goed uit de. Verschillende soorten hagen snoeien. Professionele adviezen over het juiste tijdstip, de juiste manier en het juiste gereedschap.


Beukenhaag snoeien , hoe werkt het, wanneer en hoe vaak? Lees er alles over op de beukenhaag snoeien pagina. Deze afstand moet zeker nageleefd worden want anders kan de buur eisen dat de boom omgehakt wordt. Hier zijn redenen voor: Bij jonge klimop hagen is het belangrijk dat u de plant snoeit (topt) zodra de klimop de hoogte van uw betongaas schutting of gaashekwerk heef bereikt.


De plant gaat meer zijscheuten ontwikkelen waardoor de haag voller wordt met blad. Dat geldt zowel horizontaal als verticaal. De takken van planten die naast elkaar staan, moeten zoveel mogelijk in elkaar grijpen. Dan pas ontstaat een goede gesloten haag.


Door snoei is daar veel aan te doen, maar niet alles. Om te beginnen moeten de planten niet te ver van elkaar . In het voorjaar doen de haagplanten, net als alle andere planten, een flinke groeischeut. Hoe scheer ik mijn haag ? Naar de tweede helft van mei vermindert die eerste groei.


Eind mei, begin juni is dan ook het ogenblik om de . Uw haag snoeien wordt perfect gedaan door onze ervaren hoveniers.

Ook zeer hoge of lange hagen zijn geen probleem. Een beukenhaag snoeien kan twee keer per jaar. Door regelmatig snoeien kunt u van de beuk een strakke hoge of middelhoge haag maken. Lees hier hoe en wanneer u een beukenhaag snoeit. Een taxus snoeien doe je bij voorkeur rond juni en dan nog een keer in augustus of september.


Bij een pas geplante haag knip je alleen de zijkanten. Je snoeit de bovenkant pas af als de haag de gewenste hoogte heeft bereikt. Om ervoor te zorgen dat het zonlicht ook aan de onderkant van de haag kan, snoei je de haag bovenaan best wat smaller.


Het is zelfs mogelijk hem tot op het kale . Een haag recht snoeien leer je door ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.