dinsdag 27 oktober 2015

Wanneer kamperfoelie snoeien

Kamperfoelie bloeit overvloedig en lang met sterk ruikende bloemen. In het Nederlandse klimaat. Kan ik de klimmer drastisch terug snoeien zo ja wanneer ? Wanneer kan ik kamperfoelie snoeien ? Dit kan het beste half maart.


Algemeen snoeien we erg laat op het seizoen wanneer de rijpe bessen zijn gevallen of vroeg in het voorjaar.

De bloei is minder uitbundig. Lonicera periclymenum of boskamperfoelie. Kleine paars -zwarte bessen in augustus-oktober.


De bloemen beginnen te geuren bij schemering: nachtvlinders ! Jaarlijks snoeien , na de . Ze verstrengelen zich tot hoog in wat voor een boom dan ook. Op tijd terugsnoeien van lange en oude takken bevordert de bloei en de vorming van nieuwe . Bloeit met heerlijke, geurende bloemen. Welke soorten kamperfoelie zijn er.

De wilde kamperfoelie klimt graag langs de stammen en takken van bomen en struiken. Juni, juli, augustus en september zijn de maanden met lange warme zomeravonden waarop de kamperfoelie heerlijk geurt. Er zijn veel verschillende. De meeste soorten bloeien echter in juni en juli.


Laat je huis niet overwoekeren door deze sterke hortensia! Modeste vertelt hoe je hem moet snoeien. Snoei de plant tot op meter boven de grond. Clematis snoeien : hoe snoei je een clematis?


Snijtakken terugsnoeien tot decimeter lengte. Kies voor deze kamperfoelie wanneer de geur het belangrijkste is. Wildgroei verwijder je best pas nadat de kamperfoelie gebloeid heeft. Deze plant is eerder geneigd om . De treurige look kan dus ook te maken hebben met de nieuwe standplaats van je kamperfoelie. De laatste tijd schijnt de zon behoorlijk wat en zoals hiervoor benoem bloeien kamperfoelies het beste in halfschaduw.


Bronnen: wanneer - snoeien. Hoe en wanneer kan ik de geurende kamperfoelie snoeien ? U kunt dan de oude dikke takken terugsnoeien tot aan de grond waardoor de jonge scheuten weer de kans krijgen om door te groeien naar boven. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar.

Toch is het allemaal niet zo . Vergeet al wat je gelezen en geleerd hebt. Het kan met elke boomsoort, mits in acht nemen van enkele spelregels: kan aan gelijk welke boom, zowel fruitbomen als inheemse en uitheemse sierbomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.