donderdag 29 oktober 2015

Bijen en wespen

Het verschil tussen bijen en wespen. Bijen vormen een belangrijke rol bij de . Hommels zijn grote, dikke bijen met een wollige, kleurrijke beharing. Andere bijen zijn juist klein, slank en bijna kaal.


De kleuren variëren van geheel zwart of metaalgroen tot bontgekleurd met rode, witte of gele vlekken. Hierdoor kan het lastig zijn om bijen te onderscheiden van zweefvliegen en wespen.

Hier staan een aantal soorten stekende insecten die wij vaak tegen komen tijdens onze bestrijding. Niet alle soorten hoeven worden bestreden. Het is belangrijk om wespen en bijen van elkaar te onderscheiden. Lees hier alles over de verschillende soorten stekende insecten. Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken.


In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één enkele wesp tot keer steken. Wespen zijn alleseters, vooral zoete stoffen en dranken, wat veel mensen niet weten, is dat wespen heel veel insecten . De bekendste soorten bijen zijn de hier besproken (Europese) honingbij en de Aziatische honingbij.

Hommels hebben een nog sterkere beharing en zijn hierdoor . Bijen zijn ontstaan uit een groep van wespen. Een wespennest in uw tuin of vlakbij uw huis kan vervelend zijn, vooral met kleine kinderen in de buurt. Zij mogen dus niet verdelgd worden.


In geval van problemen zal de brandweer een imker contacteren die deze nesten meestal kan verwijderen zonder de diertjes . Bijen en hommels zijn echter beschermde insecten. Is het een wesp , een bij of een zweefvlieg? Wespen , honingbijen en zweefvliegen worden nogal eens met elkaar verward. Bekijk de verschillen tussen deze insecten al eens via onderstaande link. Last van wespen of bijen ? Wat doe je als je een bijen - of wespennest vindt in je tuin?


En wat als je gestoken wordt? Bij het doorbreken van de zomer zien vliegende insecten hun kans schoon om voedsel te verzamelen aan tuintafels. Bijen , hommels en wespen heb je liever niet als tafelgenoot.


Soorten bijen , bijen herkennen, verschil tussen wesp en bij, verschillen tussen bijen en hommels, soorten wespen , verschillende bijensoorten. Diversen Literatuur ( 196). Robbewrote: dank je Bedovertrtek ! Als je daar iets ingeeft als bij onbekend worden ze ook door een aantal vrijwilligers bekeken!

De hommels zijn veel hariger dan de bij en veel groter. Zowel de bij als de hommel zijn vegetariërs. Wespen zijn echter vleeseters. Ze leven immers van nectar en stuifmeel. Wespen vangen insecten en rupsen die ze aan hun eigen larven voeren.


In normale omstandigheden komt er op dezelfde dag of de dag er na een ploeg langs om de wespen te vernietigen. De wespenbestrijding wordt door een equipe van twee brandweerlui na 17u uitgevoerd. Al sinds de oudheid zijn allergische reacties op bijen - en wespensteken bekend. Zo duiden de hiërogliefen van de graftombe van Farao Menes van Egypte op het overlijden van deze koning als gevolg van een insectensteek.


Ook nu overlijden er nog steeds mensen na een bijen - of wespensteek. Tijdens een steek laat het . De wespbijen vormen in Nederland het grootste geslacht van parasitaire bijen. Er zijn van Nederland soorten bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.