dinsdag 27 oktober 2015

Mollen bestrijden met knoflook

De nachtmerrie voor elke gazonliefhebber is een kolonie mollen. Om mollen te verwijderen uit de tuin, moet je een muziekkaart op de kop tikken, het klein luidsprekertje er uit halen zodat het continu speelt, dan steek je het geheel in een. Uitgebreide informatie over knoflook op deze pagina.


Hier volgen enkele tips strooi visafval, uien- of knoflooksnippers of leg mottenballen in de mollengang. SBS - Alles over wonen - itemollen verjagen met carbid carbid schieten. De mol ( Talpa europea) is een solitair levende insecteneter.

De oudste methoden om mollen uit te schakelen is met een mollenklem , de ene is meer humaan dan de andere methode. Het vol laten lopen van de gangen met water of uien en knoflook in de gang strooien is een ook een manier om te proberen, vooral knoflook werkt goed in de praktijk. Ook mollenschrik van Ecostyle is . Gelukkig is er dan ook een simpele manier voor geheel natuurvriendelijk mollen bestrijden.


Van oudsher wordt er bijvoorbeeld mottenballen of knoflook gebruikt om mollen te verjagen. Ik heb ooit bij een aannemer in de groene sector gewerkt. Molshoop plat meppen en geld vangen.


Want dat was een extra opdracht natuurlijk. Leg deze in de ingang van een mollen stelsel.

Hoe kun je mollen uit de tuin verjagen? Leg stukjes ui, knoflook of eucalyptus in de gangen. Toch worden er allerlei slecht geurende middeltjes ingezet om mollen te bestrijden : mottenballen, carbi rotte vis, teer en carbolineum zijn enkele van de. Planten als Stinkend nieskrui Kruisbladwolfsmelk, Wilde knoflook en Narcis hebben als voordeel dat ze de mollen op een natuurlijke manier . Binnen korte tijd geen molshoop meer te zien! Heb je net je hele tuin netjes opgeruim wordt de border omgespit door mollen en woelmuizen.


Mollen en woelmuizen bestrijden. De knagers kunnen grote schade aanrichten. Wat kun je er tegen doen? Bedenk tijdens de jacht dat mollen heel nuttige dieren zijn. Het zo niet belangrijkste aspect is geduld en enkele nuttige tips om mollen te vangen of te . Uw gazon kan door verschillende ziekten en plagen aangetast raken.


Het heeft dan niet langer de sierlijke uitstraling die het aan uw tuin moet geven. Een van deze oorzaken is de mol. Lees hieronder meer over deze . Snippers van uien of knoflook zouden helpen. Die hebben ook vaak een sterke geur. Het kan wel zijn dat de mollen gewend geraken aan de geur, dus dit garandeert geen zekerheid.


Er zijn ook producten die etherische oliƫn bevatten.

Je mag deze middelen daarom niet in de gangen toepassen maar . Tuingloxinia (Incarvillea delavayi) en Bulgaarse sierui (Nectaroscordium siculum ) en goudlook (Allium moly),verspreiden ondergronds een hinderlijke geur. Iedereen die een tuin heeft met een mooi gazon kent het probleem. Op een dag steekt een hoopje aarde de kop op en dat worden algauw meerdere.


Een goed teken, want de aanwezigheid van de mol betekent dat de tuin een uitstekend habitat vormt voor . Een mol heeft er een onderkomen gevonden. Kies er dan voor om er ajuin of knoflook in te leggen. De geur die deze afgeven zorgt er voor dat de mol het meteen een stuk minder aangenaam zal vinden in uw tuin. Maak gebruik van scherpe, hoge geluiden.


Scherpe en hoge geluiden kunnen er voor zorgen dat de mol wordt gedwongen om uw tuin te verlaten. We hanteren diverse methoden voor het bestrijden van mollen. Grote overlast van mollen ? Wacht niet langer en neem contact met ons op voor een offerte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.