woensdag 28 oktober 2015

Soorten bananen

Slechts de helft is eetbaar of alleen populair in exotische landen. Al deze soorten groeien in de vrije natuur. Vele zijn net zo zoet als de Cavendish, maar anders van smaak en beet. Ze worden ook wel dessert banaan genoemd.


De Giant Cavendish banaan is rijp het lekkerst.

De structuur van deze banaan is zacht en zoet. Je kunt de banaan rauw eten, . Een banaan is een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. In Suriname spreekt men van bacove als het om de vrucht gaat die rechtstreeks uit de schil gegeten kan worden en van banaan als het om groene bakbananen gaat.


In Indische gerechten wordt de banaan meestal pisang . Karakteristieken van de. Geteelde rassen Soorten bananen banaanproject.

Er bestaan wel 1verschillende soorten bananen. Grote, kleine, dikke, dunne. Om te bakken of zo uit de hand te eten. Ze hebben namen zoals babybanaan, dessert- of fruitbanaan, appelbanaan, golden banana of pisang mas, rode banaan en bakbanaan.


Die mislukking resulteert in het stuk fruit dat wij met zijn allen zo graag consumeren: de zogenoemde Cavendish-banaan (waaronder ook de Chiquita). De schimmel is lang onder controle gehouden met behulp van bestrijdende chemicaliĆ«n, maar zoals vaak in dit soort gevallen zorgt dat op de lange . Omdat de bananen zowel voor het koken als bakken gebruikt kunnen worden, leg ik je hierbij het verschil even kort uit en zal ik binnenkort een aantal recepten delen met de verschillende soorten banaan. Van boven naar beneden: Platano, Maduro, . Er zijn soorten bananen : De bakbanaan, de dessert banaan, de rode banaan, de appel banaan, de Babybanaan en de Golden Banana. De bananen soorten zijn op volgorde gedaan).


Deze site is gratis gemaakt met Webklik. Spring naar Soorten - Soorten. Hoe en waar groeit de banaan? Kijk jij hoe de schil eruit ziet? Stap 3) Hoe bewaar je bananen?

Hoe lang kun je ze bewaren? Bekijk hoe bananen worden verbouwd . De fruit- of dessertbanaan en de bakbanaan zijn de belangrijkste. Bananen vinden hun oorsprong in Zuidoost-AziĆ«.


Bakbananen kunnen niet rauw gegeten worden. Vaak worden bananen geplukt als ze nog groen zijn. Daarna kunnen ze verder rijpen in daarvoor . Banaan (Musa acuminata en Musa balbisiana ). Bij veel supermarkten, o. De duurdere losse bananen die je zelf afweegt en een trosje bananen in plastic die een vaste prijs heeft. Ik vroeg me af wat het verschil was tussen die twee.


In onderstaand lijst staat de Indonesische naam en de Nederlandse naam vermeld. Misschien wel de meest populaire vrucht van allemaal. Afkomstig van de bananenplant en wordt geteeld in grote trossen.


Wist je trouwens waarom een banaan krom is? Ze willen tegen de zwaartekracht in groeien, en daarom worden ze krom! Er zijn trouwens soorten banaan : de fruitbanaan en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.