maandag 26 oktober 2015

Fruitvliegjes bestrijden in container

Kijk dus snel voor een fruitvliegjes vrije container. Ongediertebestrijders adviseren hoe maden van vleesvliegen, fruitvliegjes en ander ongedierte te voorkomen in de GFT- container. Fruit en fruitafval trekken vaak snel van die vervelende fruitvliegjes aan. Daarom hierbij een aantal tips om de fruitvlieg te bestrijden door ze simpelweg buiten je huis te houden… Verpak fruit en groenten altijd in folie en bij voorkeur in de koelkast.


Gooi overrijp fruit niet binnen in de vuilnisbak weg, maar buiten in de vuilcontainer. Fruitvliegjes voorkomen is prettiger dan fruitvliegen bestrijden.

Last van condens en nare geurtjes in uw container ? Leg op de bodem een paar oude kranten en leg een dunne lat of balk onder het deksel zodat deze iets open staat. De container blijft droog en stinkt niet. Tevens blijft de bodem na het legen schoon omdat de oude kranten eventueel vocht en drap opneemt en mee wordt . Iets in uw keuken vormt een broedplek voor fruitvliegjes.


Dan moet u eerst de oorzaak ontdekken. Ga na of het volgende zich in uw keuken bevindt: overrijp of beschimmeld fruit, een restje wijn of vruchtensap in een glas, gebruikte . Genoeg groenten en fruit eten is gezond voor iedereen.

Daarbij staat een gevulde schaal met fruit geweldig op het aanrecht of de eettafel. De geur trekt helaas ook insecten aan: ook de hele kleine. Vooral bij wat rijper fruit, waar een . Ze palmen je GFT-bakje in en planten zich enorm vlug voort. Gelukkig zijn ze onschadelijk.


Ze worden gebruikt bij heel wat medische experimenten. Met een scheut witte wijnazijn en zeepsop kan je ze bestrijden. Gebruik enkele plastic bakjes en giet er een laagje . Toch maden in een container ? Dan helpen de volgende tips: Klimop (Hedera) – Klimop, of Hedera, is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om het probleem te bestrijden. Ook last van fruitvliegjes?


Maar hoe moeten we fruitvliegjes bestrijden ? Lees hier tips over het bestrijden van fruitvliegjes! Id afval iedere dag in de grote container , dat wil enigzins helpen. Heb hier ook een Brabantia Touch Bin en toch fruitvliegjes gehad afgelopen zomer.


Een laagje droog gras of ander droog materiaal (takjes of snijbloemen) op de bodem van de container helpt eveneens om vocht te absorberen. Het afval in de container niet aanstampen.

Vlees- en visresten horen niet thuis in de grijze container. Hoe fruitvliegjes bestrijden ? In de winkel zijn speciale vangpotjes te koop. U kunt ook gemakkelijk vangpotjes maken. Zet enkele plastic bakjes in huis en giet er een laagje witte wijnazijn in. Verdun een flinke scheut afwasmiddel met warm water en giet daarvan een beetje bij de azijn.


En dat betekent bij deze tropische temperaturen stank en krioelende maden in de vuilcontainer. We zetten de anti- maden-tips op een rij. Lang werd er om gezeurd: zomers weer en tropische . Vuilnisemmers en afvalcontainers goed afsluiten en na lediging reinigen. Schrobputjes die slechts te kort worden doorgespoel kunnen een grote bron van ontwikkeling zijn.


Regelmatig doorspoelen dus. Ook heeft Ongedierteproducten. Deze middelen gaan vaak . Maar ja, ik zit nu eigenlijk ook weer niet te wachten op nóg een extra container voor het plastic, maar rommelig staat het dus wel.


Toen ik net mijn grijze bak open dee kwamen er ongeveer 20. Dat ding stond in mijn keuken te stinken en fruitvliegjes te produceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.